Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 04 Mart 2015 - 16:58 Yorum: 0

PKK'ya silah bırakma çağrısı

Mardin'de 48 dernek, vakıf, oda ve sendikanın oluşturduğu Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, PKK'ya silah bırakma çağrısını olumlu buldu

PKK'ya silah bırakma çağrısı

MARDİN (AA) - Mardin'de 48 dernek, vakıf, oda ve sendikanın oluşturduğu Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, PKK'ya silah bırakma çağrısına destek verdi.

Platform sözcüsü Mustafa Aydın, Karayolları Parkında yaptığı açıklamada, AK Parti ve HDP'nin çözüm sürecine ivme kazandırmaya ve somut adımlar atmaya yönelik çabalarını çok önemli bulduklarını söyledi.

Huzur, refah, barış ve güven ortamının tesisi için sürecin hem yasal düzenlemelerle, hem de toplumsal pratiklerle güvence altına alınması gerektiğini kaydeden Aydın, bölgenin en büyük ihtiyacının, huzur ve güven ortamının kalıcı hale getirilmesi olduğunu belirtti.

Yatırımların yapılabilmesi, sosyal ve kültürel zenginliğin korunabilmesi için her türlü baskı, şiddet ve provokatif eylemlerden kesinlikle vazgeçilmesi gerektiğini vurgulayan Aydın, şöyle konuştu:

"Her gün karakolların basıldığı, faili meçhullerin yaşandığı, köylerin boşaltıldığı ve insanların sudan bahanelerle derdest edildiği dönemi nasıl geride bıraktıysak, bundan böyle iş adamlarından haraç alınmadığı, gençlerin dağa çıkmadığı, kepenklerin inmediği, kimsenin can güvenliğinden endişe etmediği ve herkesin özgürce yaşadığı bir dönemi de hep beraber inşallah inşa edeceğiz." 

- "Sürecin başarıyla neticelenmesi yeni Türkiye'nin de sigortası olacaktır"

Güven ortamını bozan 6-8 Ekim olaylarına benzer hadiselerin bir daha yaşanmaması için tüm tedbirlerin alınmasını ve güvensizlik oluşturacak çabalardan vazgeçilmesini isteyen Aydın, şöyle devam etti:

"Biz istiyoruz ki dağlarımız barut değil çiçek koksun. Çocuklarımız ve gençlerimiz molotof, silah ve kurşun değil kalem, klavye ve kitap taşısın. Dedeler torunlarını değil, torunlar dedelerini defnetsin. Düğünlerimiz, taziyelerimiz, ticaretimiz ve sanatımız katı ve ideolojik olmaktan çıkarak edebi, estetik ve derinlikli bir hal alsın. Dağlarımız hayvancılık, arıcılık ve pikniklerle şenlensin. Artık ne akıtılacak bir damla kanımız ne de dağlanacak bir anne yüreğimiz olmasın istiyoruz.  Barış sürecinin başarıyla neticelenmesi yeni Türkiye'nin de sigortası olacaktır. "

Aydın, bütün siyasi parti, sivil toplum kuruluşu ve medyayı barışa katkıda bulunacak yaklaşım içinde olmaya davet ettiklerini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber