Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 05 Mart 2015 - 11:08 Yorum: 0

PKK'ya silah bırakma çağrısı

Ağrı'da esnaflar, PKK'ya silah bırakma çağrısının yapıldığı Dolmabahçe'deki görüşmeye ilişkin gelişmeleri memnuniyetle karşıladı

PKK'ya silah bırakma çağrısı

AĞRI (AA) -  Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın HDP grup başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ve HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile yaptığı görüşme ve sonrasındaki açıklamalar, Ağrı'daki esnaflar tarafından sevinçle karşılandı.

Çözüm süreci kapsamında silah bırakma çağrısının hem manevi hem de maddi olarak kendilerine yaradığını belirten esnaflar, gelişmeleri memnuniyetle karşıladı.

Taşlıçay ilçesinde esnaflık yapan Fesih Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuyumculuk yaptığını, silah bırakma çağrısının ekonomik getirisinin yanı sıra manevi değerinin biçilemez olduğunu söyledi.

Bu gelişmelerin ekonomik yönde olumlu katkı sağlayacağını ifade eden Aydın, şöyle konuştu:

"Bütün herkes çok memnun ve içtenlikle bu barışın olacağına inanıyorlar. Silah bırakma çağrısı, hükümetin olmazsa olmazı. Buna yönelik Yalçın Akdoğan ve Sırrı Süreyya Önder'in de katılımıyla gerekli açıklama yapıldı. Bu süreçte masadan kalkan ve geri dönen kaybeder. Bu coğrafyada yaşayan bütün halklar barışı istiyor."

Esnaf Mustafa Kaya da 15 yıldır çayevi işletmeciliği yaptığını, "Hemen her tür insanla karşılaşıyorum. Türk olsun Kürt olsun, farklı din ve ırklardaki insanlar olsun herkes artık bu barışın olmasını istiyor. Kimse bu acıları artık istemiyor" dedi.

Kaya, 30 yıldır binlerce insanın öldüğünü anımsatarak, "Yeter artık bu acıları yaşamayalım, ülkemiz ve insanlarımız bu acılara layık değil. Çözüm süreci hepimizi mutlu ediyor. Yeter ki insanlarımız ölmesin. Gerek esnaf olarak gerekse köylü olarak herkesin tek derdi barış. Son 3 yıldır bir cenaze gelmiyor. Bu ülkede kimse kimsenin çocuğunun ölmesini istemiyor. Hepimizin tek derdi barış, elimizi taşın altına koyarak barışı desteklemeliyiz" diye konuştu.

İlçede market işleten Ferit Yusufoğlu ise silah bırakma çağrısını duyduğunda sevinçten oynadığını söyledi.

Çözüm sürecinin herkese faydası olduğunu belirten Yusufoğlu, silahsızlanma çağrısını desteklediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"İnsanlar bunun yıllarda acılarını, eziyetini ve sıkıntılarını çekti. Şimdi de bir umut yeşerdi insanların içinde. İnsanlar artık kavgadan, şiddetten, ölümden sıkıldılar. Bu şimdiden olumlu bir etki yaptı. Ekonomik anlamda, sosyal anlamda, her yönden olumlu gelişmelere sebep olacak. Şu anda bile siyasi nedenlerle oluşan kutuplaşmalar ailelerden tutun toplumlara kadar neredeyse bitmiş durumda. Çözüm sürecinin ilerlemesiyle insanlar ekonomik yatırımlar yapmayı düşünüyor. Mesela benim iş yerim eskiden bakkaldı, çözüm sürecinin işlemeye başlamasının ardından KOSGEB'in desteğiyle büyük bir markete çevirdim. Bu süreç bize umut veriyor. İnşallah iki tarafta bunu devam ettirir. Bu süreçte Türkiye'nin gelişeceği de açıkça ortada. Milyonlarca lira sadece silahlara yatırılıyor ve o silahlarla kardeşler ölüyor. İnşallah bu çağrıyla birlikte çözüm süreci daha da ilerleyecek ve halkın refah düzeyi dahada artacaktır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber