Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 05 Mart 2015 - 14:08 Yorum: 0

PKK'ya silah bırakma çağrısı

Bilecik Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Durak: "Barış olmasını herkes ister"

PKK'ya silah bırakma çağrısı

BİLECİK (AA) - Bilecik Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayati Durak, barışın olmasını herkesin isteğini söyledi.

Durak, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın HDP grup başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ve HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile yaptığı görüşmesiyle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, barışı isteyen tarafların hangi konularda barış istediklerini açıkça ortaya dökmesi gerektiğini söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Yurtta sulh cihanda sulh" sözüne katıldığını ifade eden Durak, şöyle konuştu:

"Vatandaşların hangi konularda barış istenildiğini bilmesi lazım. Bütün tarafların gönüllü ve rızasıyla yapılması gerekir. Gönül rızasıyla yapılamayan barış kalıcı da olmaz. Silah bırakma da çare olmaz. Bugün bırakır yarın yine silahını bir yerlerden bulur. O bakımdan her vatandaşın rıza gösterebileceği bir barış istiyoruz. Tehdit anlamına gelecek sözlerle istemiyoruz, zaten onun adı barış olmaz. Barış olmasını herkes ister."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber