Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 09 Mart 2015 - 17:08 Yorum: 0

PKK'ya silah bırakma çağrısı

BATMAN (AA) - AK Parti Batman İl Başkanı Diyaettin Uçar, PKK'ya yapılan silah bırakma çağrısı ile Türkiye'de yeni bir devrin başlangıcına geçildiğini söyledi.Uçar yaptığı açıklamada, Türkiye'de...

PKK'ya silah bırakma çağrısı

BATMAN (AA) - AK Parti Batman İl Başkanı Diyaettin Uçar, PKK'ya yapılan silah bırakma çağrısı ile Türkiye'de yeni bir devrin başlangıcına geçildiğini söyledi.

Uçar yaptığı açıklamada, Türkiye'de uzun yıllardır kanayan bir yara olan, silahlı çatışma ortamı hükümetin almış olduğu sağduyulu bir karar ile milli birlik ve kardeşlik projesi çerçevesinde büyük oranda sona erdiğini belirtti.

Hükümetin, çeşitli müzakereler yürüterek milletin ortak talebi olan "Analar Ağlamasın" feryadının gereğini yaptığını ifade eden İl Başkanı Uçar, şunları kaydetti:

"Bu minvalde süreç ara sıra kesintiye uğrasa da, sonrasında milletin kararlı isteği ve iradesi ile süreç hep ileriye evrilmiştir. Son olarak yapılan ortak açıklama; tüm milletimizi olduğu gibi bizi de heyecanlandırmıştır. Bu açıklamada bilindiği üzere, örgütün silahlı kanadı hedef alınarak silahların susması gerektiğine yönelik yapılmış bir çağrıdır. Silahların susmasına yönelik olan bu çağrı Türkiye'de yeni bir devrin başlangıcını oluşturmaktadır." 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber