Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 14 Temmuz 2016 - 16:28 Yorum: 0

Plastik torbalar yasaklanmalı

Çevre Derneği Başkanı Güner Sümer, Fransa'da marketlerde plastik poşet kullanımının yasaklandığını hatırlatarak, "Eskişehir'de ve Türkiye'de plastik...

Plastik torbalar yasaklanmalı

Çevre Derneği Başkanı Güner Sümer, Fransa'da marketlerde plastik poşet kullanımının yasaklandığını hatırlatarak, "Eskişehir'de ve Türkiye'de plastik poşetlerin kullanılması yasaklanmalı ve yerine bez tekstil torbalar kullanılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Eskişehir'de kişi başına ortalama 1 kilogram çöp atıldığını vurgulayan Sümer, "Bu atılan çöpler içinde kağıtlar, poşetler, plastik şişeleri, alüminyum tetrapak kutuları, metal, cam, gıda maddeleri ve diğer atıklar bulunmaktadır. Bu çöpler Seyitgazi Yolu'ndaki vahşi çöp alınana dökülmektedir" dedi.

Bu alandaki atıkların büyük kısmının plastik poşetler olduğunu vurgulayan Çevre Derneği Başkanı Sümer, şunları söyledi:

"Bu plastik poşetler 400 yıl toprak içinde ayrışmamakta ve aynen kalmaktadır. Bu da toprağın ve çevrenin kirlenmesine neden olmaktadır. Eskişehir'de ve Türkiye'de plastik poşetlerin kullanılması yasaklanmalı ve yerine bez tekstil torbalar kullanılmalıdır."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber