Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 02 Nisan 2015 - 17:10 Yorum: 0

Polat, “Otizm hastalık değil farklılıktır”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Otizm hastalık değil farklılıktır. Bu farklılıklarımızın temel ihtiyaçlarını karşılayacak ortam ve şartlar oluşturmak hepimizin görev ve sorumluluğudur” dedi.

Polat, “Otizm hastalık değil farklılıktır”

2 Nisan Otizm günü münasebetiyle Mavi Köprü Özel Rehabilitasyon Merkezinin Malatya Park AVM'de düzenlediği etkinliğe Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat katılarak çocuklar için hazırlanan serginin açılışını gerçekleştirdi.

Mavi Köprü Rehabilitasyon Merkezinin Malatya Park AVM'de organize ettiği ve otizm hastalığına dikkat çekmek amacıyla gerçekleşen etkinliklere Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat katılarak otizmli çocukları yalnız bırakmadı.

MEHTERAN GÖSTERİSİ İLGİ ÇEKTİ

Etkinlikte halaylar çeken ve yöresel oyunlar oynayan otizmli çocukların oluşturduğu mehteran takımı ise görülmeye değerdi. Ayrıca Otizmli çocuklar tarafından eğitim gördükleri anları ölümsüzleştiren fotoğraf sergisinin açılışını ise Başkan Polat gerçekleştirdi.

POLAT, “DÜNYANIN EN ZOR İMTİHANI ÇOCUKLARLA OLAN İMTİHANDIR”

Çocuklarla güzel vakit geçirip çok eğlenceli anları birlikte yaşayan Polat, "Her insan her an sakat veya engelli duruma gelebilir, hiç kimsenin az sonrası için hiçbir garantisi yoktur. İnsanın başına gelen bütün sıkıntılarda bir noktada yüce yaratıcısı Allah tarafından sınanması ve imtihan edilmesidir. Dünyanın en zor imtihanı çocuklarla olan imtihandır. Bunun zorluğunu da sıkıntıların en büyüğünü yaşayanlar bilir. Dünyada vazgeçecek hiçbir şey yoktur, Allah ( C.C. ) bu çocukları bize verdiyse anne babalar olarak gereğini yapmakta bize düşüyor, hiçbir çocuğumuzu ihmal etmememiz gerekiyor. Mavi Köprü Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi çok büyük gayretlerle farkındalık ortaya koymaktadır. Otizm hastalık değil farklılıktır. Bu farklılıklarımızın temel ihtiyaçlarını karşılayacak ortam ve şartlar oluşturmak hepimizin görev ve sorumluluğudur. Bu çocuklarımız eğitildiği zamanda nice cevherlerin çıktığını da hep beraber görmekteyiz. Sosyal,  kültürel ve sanatsal belediyecilikte asıl farkımız o zaman ortaya koymamız gerekiyor. Otistik, engelli, yetim ve diğer tüm çocuklarımız bizim için çok kıymetlidir. Onlara gözümüzün nuru gibi bakmak durumundayız, çocuklarımız bizim her yönüyle geleceğimizdir. Özellikle otistik çocuklarımız için bu güzel organizasyonu yapanlara teşekkür ediyorum, verilen emek ve çabaya saygı duyuyorum” dedi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber