Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 20 Mart 2015 - 17:01 Yorum: 0

Polat, "Yeşili Korumak Hedefimiz Değil, Asli Görevimizdir"

Yeşilyurt Belediyesi Orman Haftası ve Ağaçlandırma Bayramı gibi birçok önemli günü içinde barındıran Mart ayında 20 bin fidanı toprakla buluşturuyor.

Polat, 'Yeşili Korumak Hedefimiz Değil, Asli Görevimizdir'

"Yüz Yıl Sonrasını Düşünen Bir Fidan Diksin" sloganıyla hareket eden Yeşilyurt Belediyesi Yeşilyurt ilçesini ağaçlandırmaya ve adına yakışır bir şekilde yeşillendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Yeşilyurt Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü organizasyonuyla bugün Cuma namazı çıkışında 5.000 adet fidan dağıtımı yaptı.

Cuma namazını Melekbaba Camisinde kılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Camii çıkışında vatandaşlara ve yoldan geçen arabalara daha önce hazırlanmış fidanları dağıttı.

Yeşili Korumak bizim hedefimiz değil, asli görevimizdir diyen Polat, "Yeşilyurt’un yeşil kalması için sürekli çalışmalar yapmamız gerekiyor, yeşilin artırılması içinde Belediye olarak hemşerilerimize destek vermemiz gerekiyor. Bu desteklerimiz kapsamında bugün 10 camimizde hemşerilerimize fidan dağıtımı yaptık. Gerek Camilerimizde bugün dağıttığımız fidanlarımız gerekse de cami bahçeleri okullarımızla yaptığımız ortak çalışmalarımız, ayrıca köylerimizdeki muhtarlarımızla yaptığımız görüşmeler ile kırsal alanlara diktiğimiz fidanlarımızla toplamda 20 bin fidanı toprakla buluşturduk” dedi.

Başkan Polat, “Peygamber Efendimiz“Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz” buyurmakta, ayrıca yeşil korumayı ve ağaç dikimini çocuklarımıza eğitim olarak vermemiz lazım. Yeşilin artırılması içinde hepimizin el birliği yapıp beraber hareket etmesi gerekmektedir “dedi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber