Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 28 Ağustos 2014 - 17:08 Yorum: 0

Polatlı Ticaret Borsası, Mozambikli uzmanlara eğitim verdi

TİKA işbirliğiyle ikincisi gerçekleştirilen eğitim seminerini tamamlayan Mozambikli borsa uzmanları, sertifikalarını törenle aldı

Polatlı Ticaret Borsası, Mozambikli uzmanlara eğitim verdi

ANKARA (AA) - Polatlı Ticaret Borsasında (PTB) eğitim gören Mozambikli borsa uzmanlarına törenle sertifika verildi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) desteğiyle ikincisi düzenlenen eğitim seminerine Mozambik Ticaret Borsası Operasyon Müdürü Sergio Macuacua başkanlığında 9 yabancı uzman katıldı.

PTB Başkanı Yahya Toplu,  ürün borsacılığını geliştirme çalışması yürüten Mozambik Cumhuriyeti'ne destek verdiklerini belirterek, 9 kişinin eğitim programına katıldığını söyledi.

İki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi için çalıştıklarını anlatan Toplu, "Polatlı’nın ismini orada yaşatacağız. Polatlı Ticaret Borsasına nasıl sahip çıkıyorsak, oraya kurulacak borsaya da sahip çıkacağız. Mozambik’te tarımın ve emtia borsacılığının gelişimine katkı sunmaktan çok mutlu oluruz. Umarım, bu ortak çalışmamız Mozambik’le Türkiye arasında tarım ticaretine büyük katkı sağlar" diye konuştu.

Macuacua da aldıkları detaylı eğitimle ülkelerinde borsa sistemini nasıl kuracaklarını öğrendiklerini kaydetti.

Ülkelerinin Türk tüccarlar için iyi bir pazar olduğunu, yatırımcıları beklediklerine dikkati çeken Macaucua, "İki borsanın işbirliği devam edecek. Şu an her şey eğitim aşamasında. Mozambik Ticaret Borsasının ana binası yapılıyor. Bunun yanında yazılımsal destek almaya devam edeceğiz. PTB’yle borsamız arasında bağ oluşturmak niyetindeyiz" şeklinde konuştu.   

Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin de ilçelerinin başkentin yanında önemli tarım merkezi olduğunu, ülkenin önde gelen emtia borsalarından PTB’nin Mozambik Ticaret Borsasına öncülük yapması ve ticaret hacmini geliştirilecek olmasından memnuniyet duyduğunu vurguladı.

 Polatlı Belediye Başkan Yardımcısı Veli Keskin de PTB'nin örnek çalışmalarından gurur duyduklarını aktardı.

Konuşmaların ardından iki haftalık eğitim programını tamamlayan misafir kursiyerlere sertifikaları verildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber