Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Sağlık 27 Ekim 2021 - 17:33 Yorum: 0

Polatlılı kadınlar meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekti

Polatlı Belediyesi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu tarafından 13 Eylül Kültür Merkezi'nde "Meme Kanserinde Erken Teşhisin Önemi ve Farkındalık"...

Polatlılı kadınlar meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekti

Polatlı Belediyesi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu tarafından 13 Eylül Kültür Merkezi'nde "Meme Kanserinde Erken Teşhisin Önemi ve Farkındalık" konulu seminer gerçekleştirildi.

Haziran ayında Polatlı Belediye Meclisinde oy birliği ile uygulamaya konulan Yerel Eşitlik Eylem Planı kapsamında kadınlara yönelik çalışmalarını sürdüren Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu tarafından 13 Eylül Kültür Merkezi'nde "Meme Kanserinde Erken Teşhisin Önemi ve Farkındalık" konulu seminer gerçekleştirildi.

Polatlılı kadınların sağlık hizmetlerine eşit ve kolay erişimi için Polatlı İlçe Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen çalışmalar kapsamında düzenlenen seminere Polatlı Belediye Meclis Üyeleri Serpil Öztürk, Fatma Erten, Canan Türker, Seda Aşıbol, Ayla Kandemir, Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya'nın eşi Şaduman Yıldızkaya, Polatlı Belediyesi'ne bağlı kadın çalışanlar ve Siyasi Partilerin İlçe Kadın Kollarında görev yapan kadınlar katıldı. Meme Kanseri Farkındalık ayı dolayısıyla düzenlenen anlamlı seminerde kadınlara İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı uzmanlar tarafından meme kanserinde erken teşhisin önemi ve erken teşhis yöntemleri gibi konular hakkında bilgi verildi.

Meme Kanserinde Erken Teşhisin Önemi ve Farkındalık Seminerinde konuşan Polatlı Belediye Meclis Üyesi Serpil Öztürk burada yaptığı konuşmasında, "Haziran Ayı'nda Belediye Meclisimizde oy birliği ile alınan karar doğrultusunda hayata geçirilen Yerel Eşitlik Eylem planı kapsamında Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu olarak şehrimizde kadınlarımıza yönelik çalışmalarımıza birbirinden farklı projeler, eğitimler ve seminerler eşliğinde devam ediyoruz. Tüm kadın meclis üyelerimizin çabalarıyla kadınların yerel karar alma mekanizmalarında eşit temsil edilmesi, eğitim ve sağlık hizmetlerine kolay erişiminin sağlandığı, çalışma yaşamında eşit yer aldığı ve şiddete maruz kalmadığı bir şehir için "Kadın Dostu Kent" hedefimize adım adım yaklaşıyoruz. Bildiğiniz gibi Ekim Ayı Dünya Sağlık Örgütü tarafından Meme Kanseri Farkındalık Ayı olarak belirlenmiştir. Bu doğrultuda dünyada ve ülkemizde Ekim ayı içerisinde kadınlarımıza yönelik organizasyonlar yapılmaktadır. Bizler de Bugün Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonumuzun ve İlçe Sağlık Müdürlüğümüzün ortak çalışmasıyla; Belediyemiz Bünyesinde çalışan ve tüm Siyasi Partilerimizin Kadın Kollarında görev yapan kadınlarla meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekmek ve meme kanseri farkındalığının vurgulanması amacıyla bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu seminerin düzenlenmesinde emeği geçen Komisyon Üyelerimiz başta olmak üzere; İlçe Sağlık Müdürlüğümüze, Siyasi Partilerimize, Kadın Danışma Merkezimize ve Kültür Müdürlüğümüze şükranlarımı sunuyor, katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Katılımlarıyla bizleri mutlu eden tüm kadınlarımıza teşekkür ediyor, saygılarımlar sağlıklı ve mutlu günler diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber