Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Sağlık 19 Ağustos 2016 - 12:03 Yorum: 0

Polen alerjisi olanlara doğal öneriler

Yaz mevsiminin geçiş dönemlerinde polen alerjisi rahatsızlığı yaşayan vatandaşlar için deneyimli aktar Koray Özkılıç, bitkilerle sağlanabilecek çözüm...

Polen alerjisi olanlara doğal öneriler

Yaz mevsiminin geçiş dönemlerinde polen alerjisi rahatsızlığı yaşayan vatandaşlar için deneyimli aktar Koray Özkılıç, bitkilerle sağlanabilecek çözüm yollarını anlattı.

Yaz aylarının sonuna yaklaşılmasıyla özellikle çimen ve pelin otları tarafından üretilen polenler, alerjisi rahatsızlığına sahip vatandaşları büyük sıkıntıya sokmaya başladı. Vücudu yoran ve ağırlaştıran antihistaminik alerjen karşıtı ilaçların yanı sıra alerjiden korunmanın doğal yolları da mevcut. Öncelikle kişinin neye karşı alerjisi olduğunu iyi bilmesi gerektiğine değinen deneyimli aktar Koray Özkılıç, kişinin doğal yollarla tedaviye başlamadan önce ilk olarak bugün tıp fakültelerinde yapılan alerji testlerinden yaptırmalı ve neye karşı alerjisi öğrenmesi gerektiğini belirtti. Özkılıç, "Biliyorsunuz polen alerjisi bahardan yaza ve yazdan sonbahara geçiş dönemlerinde çoğu vatandaşımızın şikayetçi olduğu bir konu. Bu konuda ben şahtere, kırkkilit ve pıtrak otlarını öneriyorum vatandaşlarımıza. Bunların arasından istediklerini seçerek sıcak suda demlesinler, lakin kaynatmasınlar, kaynattığınız zaman istediğiniz sonucu elde edemezsiniz. Bu üç otun her biri de ayrı ayrı polen alerjisine iyi gelir. Lakin, bahsettiğim üç otu karıştırarak bir karışım tüketmeyin. Arasından herhangi birini seçin. Bahsettiğim üç otunda taşıdığı uyaranlar polen alerjisine karşı duyarlılığınızı engeller. Bildiğiniz üzere alerji kesin bir çözümü olmayan hafifletilebilen bir rahatsızlık, sürekli hap kullanarak karaciğerinizi yoracağınıza, doğal yollara başvurmanız en mantıklı olanıdır" dedi.

Polen alerjisi olanlara doğal öneriler

Polen alerjisi olanlara doğal öneriler

Polen alerjisi olanlara doğal öneriler

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber