Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 30 Mayıs 2016 - 11:28 Yorum: 0

Polis Bariyerleri Arasında Müzikli Res Gösterisi

Çeşme Kent Konseyi, yaşam alanlarına yakın bölgelerde yapılan Rüzgar Enerji Santrallerine (RES) dikkat çekmek için yaptığı müzikli toplantıya "miting"...

Polis Bariyerleri Arasında Müzikli Res Gösterisi

Çeşme Kent Konseyi, yaşam alanlarına yakın bölgelerde yapılan Rüzgar Enerji Santrallerine (RES) dikkat çekmek için yaptığı müzikli toplantıya "miting" izni almaya kalkınca, polis bariyerleri arasında gösteri yapmak zorunda kaldı.

Miting için yapılan başvuru üzerine Çeşme Emniyet Müdürlüğü ekipleri, öğle saatlerinden itibaren Çeşme Cumhuriyet meydanını bariyerle çevirdi. Çeşme'de ilk kez yapılan uygulamayı gören vatandaşlar şaşkınlık yaşarken, çevrede çok sıkı güvenlik önlemi alındı.

Öte yandan, Çeşme Kent Konseyinin düzenlediği etkinliğe çağrı afişlerinde ve el broşürlerinde ismi olmasına karşın bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılmamış olması dikkat çekti. Çeşme Atatürkçü Düşünce Derneğinin ismine afiş ve broşürlerde yer verilmemesi de tepkilere neden oldu. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) yöneticileri isimlerine yer verilmemesine tepki olarak Cumhuriyet meydanındaki toplantıya katılmadı.

"YATIRIMLAR İLE KAMU YARARI ARASINDA DENGE KURULMALI"

Çeşme Kent Konseyi Başkanı Hakan Kerman, yarımadanın üzerinde yaşayan tüm canlıların doymak bilmeyen bir rüzgar enerji santralleri saldırısı altında olduğunu savunarak, "Çeşme ve yarımada halkı, yaşam alanlarına kurulmak istenen RES projelerine karşı 2013 yılından beri artan bir katılımla mücadele vermekte. Bu mücadelenin en önemli amacı farkındalık oluşturmak ve hukuk yolu ile doğanın ve üzerinde yaşayan insanların hakkını korumaktır. Alınan ÇED muafiyetleri ile projelerin çevreye, sosyal dokuya ve insan sağlığına etkileri gibi değerlendirilmesi gereken çok önemli konular halktan saklanmış, halkın bilgilendirilme hakkı ve bu konuda görüşlerini bildirme hakkı tamamen ellerinden alınmıştır" diye konuştu.

Toplantıda, Çeşme Kent Konseyi adına hazırlanan basın duyurusunu okuyan Çeşme Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Sabise Suna Tamer, plansız RES yatırımlarının çevreyi koruma iddiasının aksine, Anayasa'nın 56. maddesini, dolayısıyla sağlıklı bir çevrede yaşama hakkını ihlal ettiğini belirterek, "Enerji yatırımları ve gerçek kamu yararı arasında denge kurulması bir zorunluluktur. Dillerde "kamu yararı" sözleri dolaşırken, yanlış teşvik politikaları ile kamu zarara uğratılmaktadır. Çeşme halkı, yaşam alanlarında RES istemediğini itiraz dilekçeleri ve imzalar, toplantılar, gösteriler, protestolar, yerel basında çıkan yazılar, sosyal medyada sürdürülen kampanyalarla, sorumlu devlet birimleri, yerel yönetimlerle yapılan görüşmelerde ve hukuk aramak için mahkemelerde dile getirilmiştir. Ancak halkın tüm karşı çıkışına rağmen, uygulanmayan mahkeme kararları ve hukukun hiçe sayılması sonucu inşaatlar devam etmektedir" dedi.

Çeşme Kent Konseyi basın bildirisinin okunmasının ardından toplantı, Praksis Müzik Grubunun müzik dinletisiyle devam etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber