Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 24 Ağustos 2017 - 09:43 Yorum: 0

Polis, pazarda sahte para uyarısı yaptı

Elazığ'da polis, kurban pazarındaki satıcıları sahte paraya karşı uyardı.

Polis, pazarda sahte para uyarısı yaptı

Elazığ'da polis, kurban pazarındaki satıcıları sahte paraya karşı uyardı.

İl Emniyet Müdürlüğü, kurban bayramı öncesinde güvenlik önlemlerini arttırdı. Polis, her kurban bayramında kurban pazarlarında yaşanan sahte para ve dolandırıcılık olaylarının önüne geçmek için ise satıcıları bilinçlendirme çalışması yaptı. Toplum Destekli Polislik Şubesi ekipleri, kurban pazarındaki satıcıları tek tek dolaşarak uyarılarda bulundu. Kurban satıcılarına broşürler dağıtan ekipler, paranın sahte olduğunu ve nasıl anlayabileceklerini detaylı şekilde anlattı.

Çok güzel bir uygulama olduğunu belirten satıcılardan Şefik Aktaş, "Keşke hep böyle olsa. Piyasada sahte para dolaşıyor. Polisin bu konuda uyarı yapması ve bizleri bilinçlendirmesi çok iyi. Allah polislerimizden razı olsun" dedi.

Daha önce sahte para olayının yaşandığını dile getiren satıcılardan Cahit Yıldırım, "Kendi başımdan geçti. Anlamadım aldım. Götürdüm kuyumcunun makinesinde ortaya çıktı. Ortada böyle bir sıkıntı var. Mal satmaktan yoruluyoruz ve o an anlamıyoruz. Paraların içerisinde bize geliyor. Bu uyarılar faydalı oldu. O esnada dikkate alsak ortaya çıkar ama önemli olan göz önünde bulundurmak" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber