Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 23 Ekim 2014 - 08:33 Yorum: 0

Polis şiddeti ABD'de protesto edildi

Amerika genelinde 70’in üzerinde şehirde yapılan protestolarla ABD polisinin siyahilere ve Latinlere yönelik şiddeti protesto edildi

Polis şiddeti ABD'de protesto edildi

Amerika genelinde 70’in üstünde kentte yapılan protestolarla ABD polisinin siyahilere ve Latinlere yönelik şiddeti protesto edildi.

Stop Mass Incarceration Network tarafından 22 Ekim Ulusal Protesto Günü kapsamında Amerika’nın ayrıcalıklı şehirlerinde düzenlenen yürüyüşlerde ABD’de polis şiddeti protesto edildi.

Protestoların Los Angeles ayağında,  Downtown Olympic Bulvarı’nda birleşen yüzlerce kişi, yakın sürede polis sebebi ile öldürülmeleri toplumda infiale neden bulunan ve Amerika’da gündem yaratan Mike Brown, Eric Garner, Dillon Taylor ve John Crawford’un isimlerinin yer aldığı parklartları taşıyarak polis aleyhinde sloganlar attı.

Yürüyüş öncesi organizasyon temsilcileri sebebi ile yapılan konuşmada, Amerika’da silahsız olmalarına rağmen polis şiddetine maruz kalarak hayatını kaybeden yurttaş sayısında son yıllarda yaşanan artışa dikkat çekilerek polisin orantısız takat kullandığı ve bu durumun kabul edilemez yer aldığı vurgulandı.

''Sessiz kalmayacağız, direneceğiz'' sloganlarıyla polis eskortunda olaysız süren yürüyüş Downtown Los Angeles Polis Merkezi önünde son buldu.

Amerika’da 1996’dan bu güne düzenlenen 22 Ekim Ulusal Protesto Günü, polisin çok aşırı takat kullanmak neticesinde gündeme oturan yurttaş ölümleri nedeni ile bu sene oldukça çok kentte önceki yıllara nazaran daha geniş kitlelerin katılımıyla gerçekleşti.

Muhabir: Mintaha Neslihan Eroğlu

ETİKETLER: Polis , şiddeti , ABDde , protesto , edildi
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber