Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 01 Şubat 2016 - 05:31 Yorum: 0

Polisler, hizmet araçlarını makam gibi kullanamayacak

Polislerin resmi taşıtlara eş ve çocukları gibi yakınlarını bindirmesi yasaklandı. Polis müdürlerinin makam şoförü ve koruma polisi uygulaması kaldırıldı.

Polisler, hizmet araçlarını makam gibi kullanamayacak

Kamil ELİBOL / ANKARA

KILIÇLAR KIZDI

Hizmet taşıtlarının amacı dışında kullanılması Emniyet Genel Müdürlüğünü kızdırdı. "Bazı rütbeli personelin taşıtların kullanımında kurala aykırı davranışlar sergiledikleri görülmüştür" denilerek 265 bin kişilik teşkilata özel bir emir yayınladı.

HİZMET TAŞITI

Teşkilatta sadece Genel Müdür, Ankara, İstanbul ve İzmir Emniyet Müdürleri'ne makam aracı tahsis edildiği belirtilen yazılı talimatta bunların haricindeki tüm araçların hizmet taşıtı olduğuna dikkat çekildi.

ORTAK HAVUZ

Emniyet Genel Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlükleri/Daire Başkanlıkları ile diğer birimlerdeki taşıtların oluşturulacak "havuzda" toplanacağını belirterek şu talimatları verdi:

-Tüm taşıtların göreve gidiş-dönüşlerinin ayrıntılı biçimde kaydı tutulacak.

-İstanbul Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ve ya Ankara Asayiş Şubesi gibi görev alanı, taşıt ve personel sayısı büyük olan birimlerde taşıt kullanımından sorumlu Büro Amiri taşıtların sevk ve idaresinden Şube Müdürü/İlçe Müdürü'ne karşı, onlarda İl Emniyet Müdürü'ne karşı sorumlu olacak.

"SERVİSİ KULLANIN"

-Mesai saatleri dahilinde çalışan tüm personel göreve geliş-gidişlerde servis araçlarından yararlanacak.

-Mesai saatleri dışında görevli olan personelin taşıt kullanım talepleri üst birim amirinin bilgisi dahilinde değerlendirilecek.

DENETİM YAPILACAK

-Taşıt kullanımı ve sevkleri üst birim amirlerince denetlenecek. Yapılan kontrol ve denetim kayıtları talep edildiğinde Polis Başmüfettişlerine ibraz edilecek.

"YAKINLARINIZI BİNDİRMEYİN"

-Resmi taşıtlara görevli personel haricinde yakınları bindirilmeyecek

MAKAM ŞOFÖRÜ YOK

-Görev süresince kullanılan hizmet taşıtlarının makam aracı olmadığının bilincinde olarak amir sınıfı personelin hiçbirinin makam şoförü ve koruma personeli olmayacak.

-Hizmet taşıtları dengeli ve ekonomik kullanılacak. Bunun için aynı güzergahta olan ve ya birbirine yakın zamanlı işlerin takibinde görevler birleştirilerek mümkün olduğunda az sayıda taşıt kullanılacak.

-Kalabalık grupların ulaşımı için çok sayıda binek taşıt yerine personel sayısına uygun olarak minibüs, otobüs gibi büyük taşıtlar kullanılacak.

-Taşıt kullanım emri tüm personele tebliğ edilecek, herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecek.

Haber Kaynağı: SÖZCÜ
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber