Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 07 Mart 2015 - 12:08 Yorum: 0

Polisler "işaret dili" öğreniyor

Kütahya Emniyet Müdürlüğünde görevli 35 polis, işitme engelli vatandaşlara daha iyi hizmet sunabilmek için işaret dili kursuna katılıyor

Polisler 'işaret dili' öğreniyor

KÜTAHYA (AA) - HADİ ŞENGÜL - Kütahya'da görevli bir grup polis, işitme engelli vatandaşlara daha iyi hizmet sunabilmek ve onlara yardımcı olabilmek amacıyla Halk Eğitimi Merkezindeki "işaret dili kursu"nda eğitim alıyor.

Kütahya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Kudret Ertürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işitme ve konuşma yeteneği olamayan vatandaşlara daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla bu kursa başladıklarını söyledi.

Trafik polislerinin kursa gönüllü katıldığını anlatan Ertürk, şunları kaydetti:

"Burada öğrendiğimiz işaretleri, dışarıda trafik denetleme ve kontrol esnasında karşımıza çıkan engelli vatandaşlarımıza uyguluyoruz. Trafikte kullandığımız bazı hareketlerle burada öğrendiğimiz işaretlerin birbirleriyle uyumlu olduğunu gördük. Bu dil sayesinde denetim ve kontroller sırasında işitme engelli kardeşlerimize bir kaza anında, yol tarif ettiğimiz esnada veya ilimize dışarıdan gelmiş bir misafirimize, yön ve yol gösterme adına daha iyi yardımcı oluyoruz. Bu dili öğrenmekten de çok memnunum. Ülkemizde, engelli vatandaşlarımızın sayısı çok fazla. Bizler de sık sık bu vatandaşlarımıza rastlıyoruz. Daha önce bu konularda hiç yardımcı olamıyorduk, şimdi ise yardımcı olabileceğimi düşünüyorum. Bu dersleri zevkle öğreniyoruz. İşaret dilinin engelli kardeşlerimize yardımcı olunması amacıyla herkes tarafından öğrenilmesi gerektiğini düşünüyorum. İşitme engelli vatandaşlarımızın farkına varmamız gerekiyor."

- "Engellilere yardımcı olursak ne mutlu bize"

Kursiyerlerden trafik polisi Arzu Durmuş da komiserleri kendilerine bu kursun açıldığını duyurduğunda heyecanlandığını dile getirdi.

Hiç tereddüt etmeden bazı arkadaşlarıyla gönüllü olduklarını ifade eden Durmuş, "Bu kursun zor olduğunu biliyordum. Nasıl yapabileceğimizi düşündüm. Daha sonra hocamızın da katkılarıyla bu işi öğrenmeye başladık. Bir polis olarak işitme engelli kardeşlerimize bir nebzede olsa yardımcı olabilirsek ne mutlu bize" ifadesini kullandı.

İşaret dili eğitmeni Ece Emel Işık ise kursun Valilik ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle açıldığını aktardı.

Katılımcı 35 polisten 14'ünün trafikle ilgili çalıştığı bilgisini veren Işık, "Süresi 120 saat olan kursumuzun sonunda katılımcılara birer belge verilecek" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber