Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 01 Temmuz 2016 - 21:48 Yorum: 0

Polisten dolandırıcılıklara karşı broşürlü önlem

Kırşehir Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri, önleyici hizmetler kapsamında dolandırıcılar ve dolandırıcılık olaylarına karşı...

Polisten dolandırıcılıklara karşı broşürlü önlem

Kırşehir Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri, önleyici hizmetler kapsamında dolandırıcılar ve dolandırıcılık olaylarına karşı uyarılarda bulunuyor.

Suçunun önüne geçilmesi, toplumsal dinamiklerin harekete geçirilerek toplumda farkındalığın artırılması maksadı ile bilinçlendirme çalışmaları yapıyor. Kırşehir'de bir yıl içerisinde yapılan çalışmalar kapsamında iş yerleri, dernekler, resmi ve özel kurumlara yönelik gerçekleştirilen ziyaretlerin yanı sıra şehir meydanı, parklar, taksi-dolmuş durakları,banka önleri ve vatandaşın yoğun olarak kullandığı alanlarda 20 bin adet bilinçlendirme ve bilgilendirme broşürü dağıtımı yapıldı.

Camii görevlileri, site-apartman sakinleri, banka ve PTT görevlileri ile yapılan çalışmalarda Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, 218 defa toplantı düzenleyerek 27 bin 968 kişi ile birebir görüşme sağladı.

Dolandırıcılık olaylarının anlatımları ile birlikte Cuma Namazları vaazlarında vatandaş bilgilendirilirken Emniyet birimleri kurumsal iletişim sitelerinden de çağrılarda bulundu. Telefon dolandırıcılığına yönelik polisin önceden yaşanmış olaylardan esinlenerek hazırladığı televole adlı tiyatro gösterimi binlerce kişi tarafından izlendi.

Yapılan açıklamada Kırşehir'de 10 kişinin telefon dolandırıcılarının mağduru olduğunu belirten Emniyet birimleri dolandırıcıların kendilerini banka yada sigorta görevlisi olarak tanıtarak 0850 hatlar aracılığı ile yapıldığını ifade etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber