Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 06 Mart 2015 - 15:38 Yorum: 0

Polisten "telefon dolandırıcılığı önleme kartı"

BURSA (AA) - İnegöl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, telefonla dolandırıcılık olaylarının önüne geçilmesi için banka görevlilerine uyarı kartları...

Polisten 'telefon dolandırıcılığı önleme kartı'

BURSA (AA) - İnegöl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, telefonla dolandırıcılık olaylarının önüne geçilmesi için banka görevlilerine uyarı kartları dağıttı.

Ekiplerin dağıttığı kartlar, banka görevlileri tarafından telefonla uzun süre konuşan kişilere gösterilecek ve muhtemel dolandırıcılıkların önüne geçilmeye çalışılacak.

Çift taraflı uyarı yazılarının bulunduğu mavi kartın bir yüzünde "Dikkat, dolandırılıyor olabilirsiniz. Telefonda savcı ya da polis olduğunu iddia eden kişiler sizden para mı istiyor? Cevabınız 'Evet' ise başınızı sallayınız" yazıyor.

Müşteri başını sallayarak "Evet" diyorsa banka görevlisi kartın diğer tarafını çevirip onu okutacak. Bu tarafta da "Sakin olun. Polisle iletişime geçiyorum. Lütfen telefondaki kişiyi oyalayın" uyarısı yer alıyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber