Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 28 Kasım 2014 - 19:01 Yorum: 0

Politikamız vatandaşlarımızın rahat edeceği düzeni sağlamak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Atalay, "AK Parti olarak bizim genel politikamız bütün vatandaşlarımızın rahat edeceği bir düzeni sağlamaktır" dedi.

Politikamız vatandaşlarımızın rahat edeceği düzeni sağlamak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, AK Parti Genel Merkezinde düzenlediği matbuat toplantısında gündeme ait değerlendirmelerde bulundu. 

Son Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında Alevilik konusunun görüşüldüğünü, MYK üyelerinin görüşlerini dile getirdiğini belirten Atalay, AK Parti hükümetlerinin ayrıcalıklı zamanlarda bu konuyu ele aldığını, Alevi vatandaşlarla ilgili AK Parti hükümetlerinin kapsamlı çalışmaları bulunduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Hacıbektaş ve Tunceli temasları ile cemevi ziyaretlerini anımsatan Atalay, 'AK Parti şekilde bizim umumi politikamız tüm vatandaşlarımızın sorunsuzca edeceği bir düzeni sağlamaktır. Hiç bir vatandaşımız ne ötekileşsin ne rahatsız yaşasın ne de sıkıntı yaşasın. Genel politikamız hep tüm sorunları çözmek; bu da onlardan birisi, hiçbirini halı altına süpürmüyoruz' dedi.

'Kapsamlı bir paket üstünde çalışılıyor'

Beşir Atalay, kendisinin demokratikleşme paketi üstünde sıkı bir çalışması olduğunu, Alevilikle yapılacak düzenlemelerin, Alevilerin kendi aralarındaki itilafları nedeniyle, demokratikleşme paketinden son anda çıkarıldığını belirterek, 'Şimdi inşallah bu kapsamlı meslek sonuçlanacak, buradan MYK şekilde hükümetimize destek veriyoruz. Size söyleyeceğim, hükümet olarak, parti şekilde bu konu geniş bir biçimde müzakere edildi, kapsamlı bir paket üstünde çalışılıyor. Önümüzdeki vakit diliminde, kısa vakitte mühim açıklamalar yapılacağını anlatım edebiliriz' değerlendirmesinde bulundu. 

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısının ilk kere Ankara dışında, Şanlıurfa'da yapıldığını anlatım eden Atalay, aralık ayındaki toplantının da 24 Aralık'ta Edirne'de yapılacağını bildirdi. AK Parti'nin yarın ilk il kongresine Erzurum ve Kars'ta başlayacağını, Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu'nun takribî 40 kongreye katılmayı planladığını ve 15 Şubat'a kadar tüm kongreleri tamamlamayı hedeflediklerini dile getiren Atalay, bugüne kadar 36 şehir ve 571 ilçe kongresinin yapıldığını kaydetti. 

Atalay, BDP heyetinin geçen pazartesi günü kendisiyle görüşmek isteğinde bulunduğunu belirterek, Şanlıurfa programı nedeni ile bu görüşmenin yapılamadığını söyledi.

Bahçeli'nin Tunceli ziyareti 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Tunceli ziyaretini memnuniyetle karşıladıklarını vurgulayan Atalay, şöyle devam etti:

'Gündemde Sayın Bahçeli'nin Tunceli ziyareti var, bundan biz parti şekilde kocaman memnuniyet duyuyoruz. Bizim en kocaman gayretimiz Türkiye'yi normalleştirmek. Türkiye'nin her köşesinde sorunsuzca politika yapılsın, her partimiz Türkiye'nin her köşesinde kolayca siyasetini yapsın, hiç bir endişesi söz konusu olmasın. Hiçbir partimiz göze çarpan bir kesimin partisi olmasın, Türkiye'nin tüm sathında politika yapsın. Bizim en kocaman gayretimiz bu, siyaseti temel ve tesirli kılmak. Bütün konuların politika arasında görüşülüp tartışılması ve siyasetin tesirli biçimde yapılması en mühim çabamız. Belirleyici olan politika olsun ve eninde sonunda ulusal irade her şeyi belirlesin, gayretimiz bu.

Devlet Bahçeli'nin bu ziyareti bizi memnun eder. Esas tartışmalar Dersim kavramı üstünde oldu. Bugün Dersim'i, Tunceli'yi ziyaret ediyor... Tabii esas münakaşa Başbakanımızın 'burada söylediklerini orada da söylesin' tartışmasıyla çıktı, bu önemli. Yani CHP ve MHP'nin Dersim meselesinde tarihte meydana gelen olaylarla ilgili, eski Türkiye'de meydana gelen olaylarla, tutumuyla ilgili tartışma. Bizim burada tutumumuz bellidir; biz yeni Türkiye şekilde geçmişiyle hesaplaşan, devletin geçmişinde yaptığı yanlışlıklarla hesaplaşan bir partiyiz ve devleti kendisiyle hesaplaştırıyoruz. Yanlışı varsa düzeltiyoruz, fakat eski Türkiye'yi sahiplenen iki parti, devleti kutsayan iki partinin tutumu tartışılıyor, temel münakaşa budur. Oralarda yapılacak açıklamaları biz de merakla bekliyoruz. Ziyaretiyle ilgili hükümetimiz oradaki mahalli yönetimler lüzumlu tedbirleri aldılar.'

'MİT ile alakalı bu iddiaların altını doldurmalarını bekliyoruz'

Beşir Atalay, MİT konusunun CHP kanadında devamlı tartışılan konu olduğunu belirterek, 'Oraya takılıp kaldılar. CHP'nin umumi stratejisidir, strateji demeyim fakat bir çaresizliğidir. Parti arasında işler iyi gitmeyince, parti içi problemler arttıkça, çıkış aranır, önlerine beyhude bir dosya gelir ve parti dışı meselede parti içi sorunları rahatlatıcı bir deva aranır' dedi.

MİT konusunun bu çerçevede CHP'nin öne çıkardığı bir dosya olduğunu kaydeden Atalay, şöyle devam etti:

'Biz buradan yine davet yapıyoruz; bu iddia önemli, fakat bir cümleyle 'MİT, CHP'nin içiyle ilgileniyor' yönünden bir cümlenin ötesinde ikinci bir tümce bekliyoruz. Bu ikinci cümle; kanıt ve gerekçe. Toplum bunu bekliyor. Böyle umumi iddialar havada kalır ve hiç kimseyi de etkilemiyor zaten bu. Bir, iki adet somut bilgi ve vesika verilmesi gerekiyor. Konuşan anamuhalefetin umumi başkanı, herhangi biri değil, bunu dile getiren. O durumda bunu açması lazım. Bu kadar kocaman bir iddiayı, bizim en mühim kurumlarımızdan, devletin mühim kurumlarından bir tanesini bu şeklide suçlarken bireyler sizden bir açıklama bekliyor. Eğer İzah yapamıyorsanız kocaman bir sorumsuzluktur. Devletin kurumlarını hiç kimse bu şeklide sorumsuzca yıpratamaz. Bu ne siyasetle ne de ülke adamlığıyla bağdaşmaz. Biz halen bekliyoruz, CHP'nden Sayın Genel Başkanından, sözcülerinden MİT ile alakalı bu iddiaların altını doldurmalarını, gerekçelerini açıklamalarını bekliyoruz. Bu konu için da söyleyeceğimiz bu. Aksi takdirde kocaman bir aymazlık, sorumsuzluk, ciddiyetsizlik şekilde suçlanırlar.'

Bir gazetecinin Çözüm Sürecine ait sorusu üzerine yol haritası üstüne çalışmalar yapıldığını anlatım eden Atalay, şunları belirtti:

'Yol haritası üstünde uzun vakit çalışıldı ve kocaman bir sıkıntı yok. Uygulamasıyla ilgili yol haritasının ilk safhası hükümetimizin de önemsediği, öncelikle bölgede güvenliğin tam şekilde sağlanması, halk güvenliğinin sağlanması ve hukuk dışı herhangi bir faaliyetin görülmemesi. Sorun bundan sonra o yol haritasının uygulanması ve bunun takvimiyle ilgili. Tabii şu an da çalışan hükümetin önündeki öteki konularda gidecek heyet veya üçüncü bir tarafın oluşturulması konularında. Hükümetimizin açıklamalarını temel alıyoruz.'

İmralı heyetinin genişlemesi meselesinde hükümetin bir İzah yapmadığı için bilgisi olmadığını belirten Atalay, 'Üçüncü göz meselesinde oluşturulabilir. Akil İnsanlar, Türkiye'ye has bir uygulama. Son iki konu hükümetin açıklamalarıyla teyit edilebilir' dedi.

Alevi meselesine ilişkin bir soru üzerine Atalay, 'Alevi kesimi arasında nerdeyse tüm ileri gelenlerle görüşmeler yapıldı. Şu anda da görüşülüyor. Genel Başkanımızın programı arasında var. Yakın vakitte Türkiye genelinde ileri gelenler lazım Dede konumunda lazım Alevi önderleri konumunda olanlarla toplantılar yapılacak. Bu konudaki gecikmenin ben kendim o çalışmaları yürütenlerden biri olduğum için yani demokratik açılım süreci arasında şunu çok iyi biliyorum. Bu zor bir konu. Çok tarafı var, fazla fazla parçalı. Kendi aralarında bir mutabakatı sağlamak bizim en mühim hedefimiz' değerlendirmesinde bulundu.

Atalay, şunları kaydetti:

'Mümkün olabildiğince Alevi vatandaşlarımızın tüm kesimlerini veya en azından büyük ekseriyetini tatmin eden, memnun eden bir uygulama olsun. Dolayısıyla zorluk orada. Geçen sene açıkladığımız o fazla fazla kapsamlı, 30 maddeden oluşan Demokratikleşme Paketimizde bu konu vardı, çıkarmamızın nedeni bu. Bazı hususlar vardı sonra kendi aralarında mutabakat olmayınca bize mühim orada itirazlar gelince biz çıkarmış olduk. İnşallah bu kere ben hükümetimizi fazla fazla kararlı görüyorum. Biz parti şekilde başından bu güne kadar umumi politikamız yani daha ileri seviyede ve kapsamlı bir sonuca ulaşılacak. Bu kere bu işin sonuçlandırılacağı yönünde kanaate sahibim. Ama o görüşmeler yapıldıktan sonra herhalde bunları hükümet açıklayacak. Çok da gecikmeyeceği yönünden düşüncemi, tespitimi söyleyebilirim.'

ETİKETLER: AKP , Politika , Vatandaş
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber