Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 24 Nisan 2014 - 12:33 Yorum: 0

Polonya'dan "Küçük Prenses" İzmir'e geldi

Türkiye ve Polonya diplomatik ilişkilerinin 600. Yıldönümü nedeniyle oluşturulan kültür programı kapsamında her iki ülke tiyatroları tarafından sahnelenen "Küçük Prenses" adlı oyun, İzmirli miniklerle buluştu

Polonya'dan 'Küçük Prenses' İzmir'e geldi

İZMİR (AA) - Türkiye ve Polonya diplomatik ilişkilerinin 600. Yıldönümü ve Türkiye - Polonya Dostluk Anlaşmasının 90. yıl dönümü  dolayısıyla her iki ülke tiyatroları tarafından sahnelenen "Küçük Prenses" adlı oyun, İzmirli miniklerle buluştu.

Polonyalı topluluk Maska Kukla Tiyatrosu'nun, Polonyalı yönetmen Arkadiusz Klucznik tarafından Frances H. Burnett’in dünyaca ünlü Küçük Prenses adlı romanından uyarlanan oyunu, Adam Mickiewicz Enstitüsü’ne bağlı platform Culture.pl koordinasyonu ile İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi’nde çocuklar için sahnelendi.

Türkçe üst yazılı sunulan oyunu ailesiyle izleyen minikler keyifli saatler geçirdi. Geçen ocak ayında Polonya buluşması gerçekleşen oyun, yarın saat 11.00 ile 14.00’te de izlenebilecek.

19. yüzyılın sonlarında, babasının görevi nedeniyle Hindistan’da dünyaya gelen ve çok küçük yaşta annesini kaybeden Sara Crewe’in hikayesini konu alan oyun, Londra’nın sisli ve kasvetli atmosferiyle Hindistan’ın renkli ve canlı dünyasını karşı karşıya getiriyor. 

Zengin ve soylu bir hanımefendi olmak üzere yatılı okula gönderilen Sara, hayatın kendisine hazırladığı acı tatlı sürprizleri, büyük bir olgunlukla karşılıyor. Hayat onu bir prenses kadar zengin iken, kimsesiz ve yoksul kalmanın ne demek olduğunu anlamaya itiyor. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber