Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 16 Haziran 2015 - 14:04 Yorum: 0

"POPPY Gallery" izleyicilerin beğenisine sunuluyor

Barya Akademi Yakup Öztürk Sinema Kulübü, Kültür-Sanat etkinlikleri kapsamında resim sergisi açıldı.

'POPPY Gallery' izleyicilerin beğenisine sunuluyor

Malatyalı İş adamı Yakup ÖZTÜRK’ün, İstanbul‘daki ilk şubesini olan GÖKTÜRK LARUS PALAS’ta açan POPPY GALLERY;Barya Akademi Yakup Öztürk Sinema Kulübü, Kültür-Sanat etkinlikleri kapsamında resim sergisi açıldı.

13 Haziran 2015 tarihinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Güzel sanatlar Fakültesi Dekanı ve Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği Başkanı ressam Prof. Dr. Metin Eker’in “ZARF ve MAZRUF” konseptli kişisel resim sergisinin açılışını yaptı.

Sanat ve iş dünyasının yanı sıra bölge sanat severlerinin de yoğun ilgi gösterdiği serginin açılışında “Taş Plak Sesli Kadın” olarak tanılan sanatçı Sema Moritz canlı performans sergiledi.

Ağırlıklı olarak MAZRUF karakterli temsillerin merkezi olan sanat serisine ZARF olarak sanatçının yanı sıra izleyicinin de katılımını ön plana çıkaran sergi, sanat ve diyalogun eser, tesir, müessir tiplemesini izleyici gözünden yeniden sorgulatmayı amaç edinmektedir.

Sergiye iş ve sanat adamı Malatyalı Yakup Öztürk, ünlü oyuncular Mehmet Aslantuğ ve eşi Arzum Onan, ses sanatçısı Sema Moritz ve eşi sanat tarihçisi-mimar Ahmet Işık Doğan, Yıldız Teknik Üniversitesi İletişim Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Lütfü Kaplanoğlu, Mimar Hakan Kıran ve eşi iç mimar Tülin Kıran, MUYAP Başkanı ve Seyhan Müzik sahibi yapımcı Bülent Seyhan, SAMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri, ressam-küratör Sedat Özer ve eşi ressam Ayşe Tuncay Özer ve çok sayıda davetli katılım gösterdi. Küratörlüğünü ressam Sedat Özer’in yaptığı ressam Metin Eker’in “ZARF ve MAZRUF” temalı 34 eserden oluşan sergisi bir ay boyunca POPPY GALLERY Sanat Galerisinde izleyicilerin beğenisine sunuluyor.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber