Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
00:48 Sel suları mahallede paniğe neden oldu00:34 Trafikte tartıştığı kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü23:56 UEFA Şampiyonlar Ligi: Borussia Dortmund: 1 - Paris Saint-Germain: 023:55 Kamyona arkadan çarpan kamyonet sürücüsü yaralandı23:50 MAST İzmir Boat Show kapılarını açtı23:41 Köpeğe çarpmamak için manevra yaptı, araziye devrildi: 2 yaralı23:39 Hamas’ın son ateşkes teklifine yarın yanıt vermesi bekleniyor23:38 Seyir halindeki araç park halindeki tıra ok gibi saplandı: 1 ağır yaralı23:06 Gürcistan’da "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısına karşı protestolar...23:05 Kazada ölen kızlarının cenazesinin getirildiği evleri 6 yıl sonra kendileri...23:03 Kocaeli’de 2 motosiklet ve kamyonetin karıştığı kazada 4 kişi yaralandı23:03 THY Euroleague: Fenerbahçe: 89 - Monaco: 7823:01 Turhal Belediyesi, su baskınlarına karşı gece gündüz çalışıyor23:00 Edirne’de bariyerlere çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı22:58 ABD’nin Gazze kıyısına inşa ettiği iskelenin yüzde 50’den fazlası tamamland...22:56 İletişim Başkanı Altun: "TRT, Batılı medya organlarının görmezden geldiği h...22:43 Şiddetli yağışlar ekili arazileri sular altında bıraktı22:41 Teknik Direktör Gülay’dan Turgutluspor taraftarına çağrı22:06 Yoldaki çukurlar kazaya neden oldu, otomobil şarampole uçtu: 1 yaralı22:03 Kudüs’te öldürülen Şanlıurfalı imam için gıyabi cenaze namazı kılındı
Dünya 18 Eylül 2014 - 22:35 Yorum: 0

Poroşenko ABD ve NATO'dan daha fazlasını istedi

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, ABD Kongresi’nden, Rusya yanlısı ayrılıkçılarla mücadelede yardımcı olması için içinde öldürücü silahların da bulunduğu daha fazla askeri yardım talebinde bulundu.

Poroşenko ABD ve NATO'dan daha fazlasını istedi

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, ABD Kongresi’nden, Rusya yanlısı ayrılıkçılarla mücadelede destekçi olması için arasında öldürücü silahların da yer aldığı daha fazla askeri katkı talebinde bulundu.

Poroşenko, ABD’nin başkenti Washington’daki temasları kapsamında Kongredeki birleşik celsede konuştu.

Kiev yönetimine yardımlarından ötürü Washington’a minnettar olduklarını dile getiren Poroşenko’nun takribî 40 dakikalık konuşması çok yoğun Kongre üyeleri vasıtası ile alkışlarla kesildi. Hükümetinin, ülkenin doğusundaki Rus yanlısı ayrılıkçılarla mücadelesinde daha fazla yardıma gereksinim duyduğuna vurgu oluşturan Poroşenko, “ABD Kongresi’ne teşekkür ediyorum. Dünyaya, onların (Ukrayna ordusunun) mücadelesini tanıması ve desteklemesi çağrısında bulunuyorum. Onların dünyadan daha fazla siyasal desteğe gereksinimi var. Onların acilen daha fazla askeri teçhizata, hem öldürücü hem de öldürücü nitelikte olmayan silaha gereksinimi var. Beni doğru anlayın; battaniyeler, gece görüş gözlükleri de önemli, lakin kimse battaniyelerle mücadelesi kazanamaz. Dahası biz battaniyelerle barışı koruyamayız. Savaşı kazanmak değil lakin barışı korumak bizim değerlerimizin en önemlisidir.”

Poroşenko, Kongre üyelerinden, Rusya karşısında Ukrayna’nın askeri anlamda güçlendirilmesini sağlayacak NATO bünyesinde hususi bir statüye sahip olmasını desteklemeleri talebinde de bulundu.

Ukrayna Devlet Başkanı, “NATO müttefiki olmadan, en üst seviyede etkileşimi yansıtacak, Ukrayna'ya hususi bir güvenlik ve savunma statüsü verilmesi için ABD’ye güçlü çağrıda bulunuyorum” dedi.

Öte yandan ABD Başkanı Barack Obama'nın, bugün Ukrayna’ya 53 milyon dolarlık ilave katkı açıklayacağı bildirildi. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, yardımın 46 milyon dolarının Ukrayna ordusu ve hudut muhafızlarına destek için güvenlik yardımı, 7 milyon dolarının da Ukrayna’nın doğusundaki çatışmalardan etkilenen bölge halkına yönelik insani katkı yer aldığı belirtildi. 

Muhabir: Erkan Avcı

ETİKETLER: Poroşenko , ABD , NATOdan , daha , fazlasını , istedi
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber