Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Mayıs 2016 - 09:53 Yorum: 0

Portakal Atölyesi Limyra’da

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) bünyesinde oluşturulan Portakal Atölyesi ile Antalya Kültürel Miras Araştırmacıları Derneği (ANKA) işbirliğinde...

Portakal Atölyesi Limyra’da

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) bünyesinde oluşturulan Portakal Atölyesi ile Antalya Kültürel Miras Araştırmacıları Derneği (ANKA) işbirliğinde yapılan "Antalya Dersleri" kültürel miras farkındalık gezilerinin ikincisi Limyra Antik Kenti'ne gerçekleştirildi.

ANKA Derneği Başkanı Arkeolog Selda Baybo'nun rehberliğinde Finike'nin Saklısu mevkiindeki Doğu Likya'nın başkenti Limyra Antik Kenti'ni gezen katılımcılar, Likya tarihine keyifli bir yolculuk yaptı. Doğu Likya'nın Başkenti Limyra'dan günümüze kalan kaya mezarları, antik tiyatro, kent meydanı ile su altında kalan şapel ve sütunlu yol görenleri etkiledi.

ATSO Davut Çetin, Antalya Dersleri'nin gördüğü ilgiden memnun olduklarını söyledi. ATSO bünyesinde bir fikir kulübü mantığı ile oluşturulan "Portakal Atölyesi"nin kentlilik bilincini oluşturmak adına çalışmalar yaptığını kaydeden Başkan Davut Çetin, "Antalya Dersleri bu çalışmalardan biri. Bu kapsamda ilkini Kaleiçi'nde düzenlediğimiz Antalya Dersleri'nin ikincisini Limyra'ya gerçekleştirdik. Antalya, binlerce yıllık tarihe tanıklık etmiş müthiş bir kent. Ancak maalesef birçok Antalyalı bu kentin birikiminden, köklü tarihi ve kültürel geçmişinden haberdar değil. ANKA işbirliğiyle gerçekleştirilen Antalya Dersleri'ne katılanlar, deneyimli rehberler ve bilim insanları eşliğinde yaşadıkları kentin benzersiz doğal ve kültürel birikimini keşfediyorlar" dedi.

Portakal Atölyesi Limyra’da

Portakal Atölyesi Limyra’da

Portakal Atölyesi Limyra’da

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber