Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Kasım 2016 - 13:43 Yorum: 0

Portekiz Büyükelçisi Silva’dan Başkan Kocamaz’a ticari işbirliği teklifi

Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Paula Leal da Silva, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a, ilişkileri geliştirebilecekleri önerisinde...

Portekiz Büyükelçisi Silva’dan Başkan Kocamaz’a ticari işbirliği teklifi

Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Paula Leal da Silva, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a, ilişkileri geliştirebilecekleri önerisinde bulunarak, "Sadece kültürel olarak değil, ticari olarak da birçok şeyi birlikte yapabileceğimizi düşünüyorum" dedi.

Bir dizi ziyaret ve toplantıya katılmak üzere Mersin'e gelen Büyükelçi Silva, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz'ı makamında ziyaret etti. Mersin'e geldiği andan itibaren kentin güzelliklerini fark ettiğini, ikliminin, doğal güzelliklerinin yanı sıra kentin oldukça modern ve insanlarının sıcakkanlı olduğunu ifade eden Silva, "Buranın havası çok güzel. Sizin de hizmetlerinizi görme fırsatı elde ettim. Daha önce yılın belediye başkanı seçildiğinizi ve aldığınız ödülleri takip ediyorum. Sizleri bu güzel kente yaptığınız hizmetler için tebrik ediyorum" diye konuştu.

Başkan Kocamaz da Büyükelçi Silva'yı Mersin'de görmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, Mersin ile ilgili bilgi verdi. Mersin'in iklim, sanayi, ticaret ve turizm alanında bir cazibe merkezi haline geldiğini ve insanlık tarihi ile yaşıt bir kent olduğunu dile getiren Kocamaz, "İstanbul'un 3 katından fazla bir alana sahip olan Mersinimizde 385 km'lik karayolu ve 321 km'lik bir sahile sahibiz. Kentimizde 1 milyon 750 bin insan yaşıyor. İnsanlık tarihi ile yaşıt bir kentte yaşıyoruz. İlçelerimizin hemen hemen hepsi tarih kokuyor. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış topraklara sahibiz. Limanımız Türkiye'nin ikinci büyük, işlem hacmi olarak da birinci limanıdır. Aklınıza gelebilecek her türlü sebze, meyve burada yetişir. Bereketli toprakları ile insanlık tarihiyle yaşıt olmamız gayet normal. Sanayi, ticaret ve turizm imkanlarının bulunması Mersin'i cazip hale getiriyor" şeklinde konuştu.

Kentte 300 binden fazla Suriyeli vatandaşın yaşadığının ve işsizlik probleminin artmasında bunun büyük etken olduğunun altını çizen Kocamaz, "Mersinimizde 300 bini aşmış Suriyeli vatandaş yaşıyor. Bu hem ekonomik yönden zor hem de bir kültür karmaşası yaratıyor. Ancak bizim insanımız sıcakkanlıdır. Onlara her zaman kucak açtı. Türkiye'nin en şanslı memleketlerinden biriyiz. Bu yüzden Suriyeli vatandaşların geri dönmeye niyetleri yok. Tabii ki, bu da büyük bir işsizlik problemi yaratıyor" ifadelerini kullandı.

Ziyarette yeniden konuşan Portekiz Büyükelçisi Silva, Türkiye ile Portekiz arasındaki ilişkilerin güçleneceğini umut ettiğini dile getirerek, şunları söyledi: "Özellikle Suriyeliler ile ilgili özveriniz için size teşekkür ediyorum. Türkiye ile Portekiz arasındaki ilişkileri güçlendireceğine inandığım bu ziyaret esnasında gördüm ki, sadece kültürel olarak değil, ticari olarak da birçok şeyi birlikte yapabileceğimizi düşünüyorum. Mersin'de genel olarak ekonomik geliri oluşturan alanları siz de anlattınız. Bu sektörler Portekizli şirketlerin uzmanlaştığı sektörler. Türk yatırımcıları ve şirketleri de Portekiz'de görmek isterim."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber