Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 11 Mart 2015 - 17:18 Yorum: 0

Prematüre doğan bebek, hastanede yaşam mücadelesi veriyor

BATMAN (AA) - Batman'da 700 gram olarak dünyaya gelen bebek, 10 gündür yaşam mücadelesi veriyor. Merkeze bağlı Demiryolu köyünde ikamet eden Edip ve Mehdiye Dilmenç çiftinin 6. çocuğu olarak...

Prematüre doğan bebek, hastanede yaşam mücadelesi veriyor

BATMAN (AA) - Batman'da 700 gram olarak dünyaya gelen bebek, 10 gündür yaşam mücadelesi veriyor. 

Merkeze bağlı Demiryolu köyünde ikamet eden Edip ve Mehdiye Dilmenç çiftinin 6. çocuğu olarak prematüre dünyaya gelen erkek bebek, hastanede yaşam mücadelesi veriyor.

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. M.Şirin Aslankılıç, yaptığı açıklama da, bebeğin 700 gram ve 41 santim olduğunu söyledi.

Dr. Aslankılıç, " Bebek 10 gündür hastanede tedavi görüyor. Bütün imkanlarımız seferber ettik. Çok şükür tedavi cevap vermeye başladı. Solunun ve kalp atışlarında  her hangi bir anormallik yok. Bir kilo 500 gram'a kadar burada tutacağız. Bu da 2-3 ay gibi zaman alacaktır" dedi.

Yılda en az 7-8 prematüre vakasıyla karşılaştıklarını dile getiren Dr. Aslankılıç, ailenin rızasıyla bebeğe kendi adının konduğunu belirtti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber