Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 30 Mayıs 2016 - 15:03 Yorum: 0

Prof. Dr. Ahmet Cevizci Yad Edildi

Osmangazi Belediyesi'nin Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi iş birliğiyle düzenlediği, "Bir Vefadır Yaşamak" adlı konferansta, 2 yıl önce hayatını...

Prof. Dr. Ahmet Cevizci Yad Edildi

Osmangazi Belediyesi'nin Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi iş birliğiyle düzenlediği, "Bir Vefadır Yaşamak" adlı konferansta, 2 yıl önce hayatını kaybeden Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevizci yad edildi.

Seyyid Usul Kültür Merkezi'nde "Bir Düşünce Adamının Portresi" adı altında gerçekleştirilen programa Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu, Prof. Dr. Ahmet Cevizci'nin ailesi, arkadaşları ve öğrencileri ile akademisyenler katıldı. Prof. Dr. Bülent Gözkan, Prof. Dr. Muhsin Yılmaz, Prof. Dr. Veli Urhan, Doç. Dr. Ali Utku, Doç. Dr. Kasım Küçükalp, Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Çıvgın ve Araştırma Görevlisi Derya Aybakan Sayılan'ın konuşmacı olarak yer aldığı konferans, Prof. Cevizci'nin hayatından kesitlerin yer aldığı slayt gösterisi ile başladı. Duygu dolu anların yaşandığı konferansta söz alan konuşmacılar, Cevizci'nin hayatı, eserleri ve felsefesi hakkında bilgiler verdi.

Cevizci'nin Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli felsefe tarihçilerinden birisi olduğunu ifade eden Doç. Dr. Kasım Küçükalp, "Prof. Dr. Ahmet Cevizci, kendini felsefeye adamıştır ve eserleriyle Türkiye'de felsefenin gelişmesine önemli katkılar sağlamıştır. Yaklaşık 50 eseri bulunmaktadır. İlk çağdan başlamak üzere günümüze kadar felsefenin tarihini yazmıştır. Başlangıçtan günümüze kadar felsefe tarihi hakkında yapmış olduğu çalışmalar ile bütün bir batı tarihi felsefesini kuşatan elimizdeki en önemli eserlerden birine imza atmıştır" diye konuştu.

Prof. Dr. Ahmet Cevizci Yad Edildi

Prof. Dr. Ahmet Cevizci Yad Edildi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber