Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 28 Mayıs 2016 - 09:48 Yorum: 0

Prof. Dr. Çaşın: “Özerk Yönetim Vaadiyle PKK’nın Bölgeyi Kontrol Girişimi Çökmüştür”

Çekmeköy Özyeğin Üniversitesi Kamu Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof.

Prof. Dr. Çaşın: “Özerk Yönetim Vaadiyle PKK’nın Bölgeyi Kontrol Girişimi Çökmüştür”

Çekmeköy Özyeğin Üniversitesi Kamu Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mesut Hakkı Çaşın, son günlerde artış gösteren PKK terör örgütü üyelerinin teslim oluşuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çaşın, "Özerk yönetim vaadiyle PKK'nın bölgeyi kontrol girişimi çökmüştür. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kuşatma çemberini yarmayı veya gevşetmeyi başaramayınca bu durumda teslim olma yoluna gitmişlerdir" dedi.

Prof. Dr. Çaşın, "PKK'da, lider kadroyla ülke kurmayı vaat ederek kandırdığı silahlı eylem grubuyla arasında güven bağının koptuğunun görüldüğünü belirterek, "Özerk yönetim vaadiyle PKK'nın bölgeyi kontrol girişimi çökmüştür. Türk Silahlı Kuvvetlerinin kuşatma çemberini yarmayı veya gevşetmeyi başaramayınca bu durumda teslim olma yoluna gitmişlerdir. Alandaki ve sahadaki koltuğunu kaybetmiştir. Bunun sonucunda bombalı araç saldırılarıyla daha çok ses getiren bir takım kanlı eylemler yapma yoluna gittiğini görüyoruz. Bu da bir psikolojik savaş başlangıcıdır. PKK Diyarbakır kırsalında Kürt köylüsünü öldürmektedir. 15 tonluk patlayıcıyla 16 köylümüzü öldürmüştür. Onların evlerini ve eşyasını alıp mülkünü yağmalamaktadır. Çocuklarını zorla alıp evinden kaçırmaktadır. Buna aynı zamanda tehdit ve şantaj eklenerek baskıyı arttırmakta ve çocuklarını dağa kaçırmaktadır. Bu son derece insan haklarına aykırı bir eylem" diye konuştu.

PKK ÇÖZÜLDÜĞÜ GİBİ AYNI ZAMANDA HEZİMETE UĞRAMIŞTIR

Prof. Dr. Çaşın, finans ve insan kaynakları kesilen terör örgütünün başarısız olacağını ve teslim olacağını düşündüğünü ifade etti. Prof. Dr. Çaşın, "Şimdi PKK'nın kayıplarının 4 bin 500 olduğunu, bunların 700'ünün teslim olduğunu görüyoruz. Yakalananların sayısı 650'dir. Bu son teslim olan 67 kişiye baktığımızda yaklaşık 6 bin kaybının olduğunu görüyoruz. Demek ki çok ciddi bir insan kaybı içerisinde, çözülen bir PKK var. Yani PKK çözüldüğü gibi aynı zamanda hezimete uğramıştır. PKK uluslararası güçlerin desteği ve himayesi olmaksızın yaşayabilecek bir terör örgütü değildir. Nitekim Hava Kuvvetleri ve Kara Kuvvetleri'nin, bu dış desteği kesmesiyle PKK terör örgütünün teslim olması sağlanmıştır. Bu bakımdan hedefleri, devleti dış politikada yalnızlığa sevk etmektir. Türkiye'nin üzerindeki baskıya baktığımızda Avrupa Birliğinin mülteci politikasını da bu şeklide sabote edip doğrudan doğruya terörle bağlantıya sokması PKK terör örgütünün kimlerle işbirliği yaptığını ortaya koymaktadır. Bu bakımdan finans ve insan kaynakları kesilen terör örgütünün teslim olacağını ve başarısız olacağını düşünüyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber