Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 10 Aralık 2019 - 16:23 Yorum: 0

Prof. Dr. Erginel: "Erken tanı, tedavi ile KOAH’tan kurtulmak mümkün"

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.

Prof. Dr. Erginel: 'Erken tanı, tedavi ile KOAH’tan kurtulmak mümkün'

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Erginel, KOAH'dan erken tanı, tedavi ve bazı önlemlerin hayata geçirilmesi ile kurtulmanın mümkün olabileceğini belirtti.

KOAH ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Sinan Erginel, tüm dünyada ve Türkiye'de en sık görülen ve ölüm nedeni olarak üçüncü sırada yer alan KOAH'ın tıkayıcı bir bronş hastalığı olduğunu belirtti. Hava akım kısıtlılığı ile karakterize bu hastalığa hareketle birlikte ortaya çıkan nefes darlığı, öksürük ve balgamın eşlik ettiğini ifade eden Erginel, "KOAH'ın en önemli nedeni sigara kullanımıdır. Ancak çevresel etmenler ve mesleki maruziyetler de sebepler arasında yer alıyor. Öksürük, balgam çıkarma ve nefes darlığı semptomlarının kronik bir seyirde devam etmesi durumunda hastaların göğüs hastalıkları uzmanına başvurmaları gerekiyor. Bu belirtilere sahip olan, sigara içme öyküsü olan ve özellikle 40 yaş üzerindeki bireyler mutlaka bir uzmana başvursun. Tanı için solunum kontrol sistemleri kullanılıyor. Erken tanı sağlanabildiğinde KOAH için daha olumlu tedavi şemalarını ortaya koymak mümkün oluyor. Erken tanı, tedavi ve bazı önlemlerin hayata geçirilmesi ile tüm dünyada üçüncü ölüm nedeni olan bu hastalıktan kurtulmak mümkün. Sigara ile mücadele KOAH için önemli. Gençlerimizin sigara ile buluşmamasının bu konuda atılacak en önemli adım olduğunu düşünüyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber