Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 30 Mayıs 2017 - 11:52 Yorum: 0

Prof. Dr. Mehmet Çelik, "Bilinçli namaz kılmak gerek"

Büyükşehir Belediyesi tarafından Mimarsinan Parkı'nda kurulan Ramazan Sokağı, her akşam tanınmış isimleri misafir etmeye devam ediyor.

Prof. Dr. Mehmet Çelik, 'Bilinçli namaz kılmak gerek'

Büyükşehir Belediyesi tarafından Mimarsinan Parkı'nda kurulan Ramazan Sokağı, her akşam tanınmış isimleri misafir etmeye devam ediyor. Ramazan Sokağı'na Turgay Güler'in sunumuyla katılan Prof. Dr. Mehmet Çelik, bilinçli Müslüman olabilmek için gerekli olan unsurları ortaya koydu. Sohbeti Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de izledi.

Büyükşehir Belediyesi Ramazan Sokağı etkinlikleri teravih namazının ardından ünlü isimleri de ağırlıyor. Teravih namazı sonrası yapılan etkinliklerde öncelikle Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı sahneye çıkarak bir konser verdi.

Konserin ardından Ülke TV Sıradışı Programı Sunucusu Turgay Güler ile Anka Teknoloji Üniversitesi Rektörü Tarihçi-İlahiyatçı-Yazar Prof. Dr. Mehmet Çelik'in katılımıyla bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşiyi Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile Kayseri Eski Milletvekili Kemal Tekden de takip etti.

Söyleşiye katılan Turgay Güler ve Mehmet Çelik, Kayseri'de olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Turgay Güler, Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı bu tür etkinlikler sayesinde insanların evlerinden çıkararak kaynaştıklarını belirtti ve bu anlamda Ramazan Sokağı'nın önemli bir çalışma olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Mehmet Çelik ise, insanoğlunun yapmış olduğu işlerden dolayı günahtan kurtulmanın yollarını aradığını ve tüm dinlerde bir arınma mekanizması oluşturduklarını belirtti. Bu arınma mekanizması nedeniyle insanların günahtan kaçınmadıklarını vurgulayan Çelik, Kuran-ı Kerim'de yapılan her şer işin karşılığının olacağını belirtildiğini kaydetti. Konuşmasında namazla ilgili de önemli ifadeler kullanan Prof. Dr. Çelik namazın nasıl kılınacağına dair tespitlerde bulundu ve bilinçli namaz kılınması gerektiğini dile getirdi.

Sohbetin ardından her iki konuğa teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bu tür sohbetlerle çok daha bilinçli olunacağını belirtti ve ülkeyi ele geçirmeye kalkan bir takım grupların amaçlarına ulaşamayacağını kaydetti.

Kayseri Eski Milletvekili Kemal Tekden de yapılan etkinlikler nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik'e teşekkür etti.

Prof. Dr. Mehmet Çelik, "Bilinçli namaz kılmak gerek"

Prof. Dr. Mehmet Çelik, "Bilinçli namaz kılmak gerek"

Prof. Dr. Mehmet Çelik, "Bilinçli namaz kılmak gerek"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber