Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Eğitim 16 Mart 2018 - 17:08 Yorum: 0

Prof. Dr. Şimşirgil Diyarbakır’da gençlerle buluştu

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediyesinin organize ettiği Kitap Günleri Fuarında okurlarıyla buluşan Türkiye Gazetesi Yazarı Prof.

Prof. Dr. Şimşirgil Diyarbakır’da gençlerle buluştu

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediyesinin organize ettiği Kitap Günleri Fuarında okurlarıyla buluşan Türkiye Gazetesi Yazarı Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, "Alim yaşayan adamdır, cahil ölü adamdır. Bizim yaşayan adamların sayısını arttırmamız lazım. Gençlerimize yatırım yapmazsak birileri gelip elimizden alıyor, üzerimize tankla, tüfekle salabiliyor" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde, Yenişehir Belediyesinin organize ettiği, 150'den fazla yayınevi 1 milyondan fazla kitabın yer aldığı "Yenişehir Belediyesi Kitap Günleri" fuarında yazarlar okurlarıyla buluşmaya devam ediyor. Okurlarıyla bir araya gelen Türkiye Gazetesi Yazarı Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Diyarbakır'ı fevkalade gelişmiş bulduğunu ve vatandaşlarla söyleşi yapma imkanını fırsatını yakaladığını ifade ederek , "Vatandaşlar son 2 yıldaki gelişmelerden büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Bu beni de son derece memnun etti. Yenişehir Belediyesinin kültüre yaptığı hizmeti, gençliğe yaptığı hizmeti gördüğümde bundan fevkalade hoşnut oldum" diye konuştu.

"Tankla, tüfekle üzerimize salarlar"

Gençlere kültürel anlamda yatırım yapılması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Şimşirgil, "Gençlerimizi kitapla tanıştırmazsak, kültürümüzü vermezsek daha sonra birileri gelip elimizden alıyor. Üzerimize tankla, tüfekle salabiliyorlar. Bunların farkında olmamız lazım. Son günlerde yaşadığımız ve bugün yaşamakta olduğumuz varoluş mücadelesinin farkında olmamız lazım. Diyarbakır'daki gençlerin bu ilgisini gördüğümde bu konuyu ne kadar eksik bıraktığımızın da aslında farkına varmış olduk. Gençlerimize tarih şuurundan, tarihten alacağımız derslerden, içinde bulunduğumuz vaziyetten, ülkemizin hangi zorluklardan geçtiğini anlatacağım. Bu hizmetlerin tüm Türkiye'de olmasını diliyorum. Kitap fuarlarının artarak devam etmesi gerekiyor. Bir kişi dememek lazım. Bir kişi için dahi olsa bu hizmetler önemli. Çünkü alim yaşayan adamdır, cahil ölü adamdır. Bizim yaşayan adamların sayısını arttırmamız lazım. Bu da ilimden, bilgiden geçiyor. Bilgi olmadan fikir olmuyor, ilerleme olmuyor. O sebeple bu güzel hizmetlerin devamlılığını diliyorum. Dolayısıyla burada bunu görmekten büyük memnuniyet duyuyorum" ifadelerini kullandı.

"Kaynaklarımızı gençlerimizin emrine sunduk"

Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Serdar Kartal, belediyenin kaynaklarını gençlerin emrine sunduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bir milyona yakın kitap ve 150'ye yakın yayınevi ile çocuklarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Fuarımızı açıldığı günden bu yana 80 bine yakın vatandaşımız ziyaret etti. 100 bini geçmeyi hedefliyoruz. Özellikle Cumhurbaşkanımızın iradesiyle kayyum olarak atandıktan sonra belediyelerimizin yanlış yerlere giden, terörün finansmanına, gençlerimizin geleceğini elinden almaya giden kaynakları gençlerimizin emrine sunduk. Gençlerimize yönelik çok ciddi projelerimiz var. Bu kitap günleri de onun bir parçası. Gençlerimize ücretsiz olarak yaklaşık 200 bin kitap dağıttık. Bunun 150 bini değerler eğitimi kapsamında belediyemiz tarafından bastırıldı. Belediyemizin kaynaklarını bundan sonra da halkımıza aktarmaya devam edeceğiz."

Prof. Dr. Şimşirgil Diyarbakır’da gençlerle buluştu

Prof. Dr. Şimşirgil Diyarbakır’da gençlerle buluştu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber