Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 16 Haziran 2015 - 16:55 Yorum: 0

Projelerin finansmanı için dev işbirliği

Tarım Kredi Kooperatifleri kredi, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu hibe sağlayacak yatırımlar hayat bulacak.

Projelerin finansmanı için dev işbirliği

MALATYA - Tarım Kredi Kooperatifleri kredi, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu hibe sağlayacak yatırımlar hayat bulacak...

Tarım ve hayvancılık alanında sürdürülebilir bir kalkınmanın sağlanması, kırsal alanlardaki yatırımların desteklenmesi konusunda önemli faaliyetleri olan Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (TKKMB) ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) arasında projelerin finansmanı sorununa kalıcı çözümler oluşturmak için finansman protokolü imzalandı.  Söz konusu protokolün detaylarını görüşmek ve aktif olarak işletilmesini sağlamak amacıyla TKDK Malatya İl Koordinatörü Mehmet H. Dere ve Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Adil Önal, bir araya geldi.

Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürlüğü hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Önal, iki kurumun bir araya gelmesinin projelerin finansmanı noktasında çok önemli bir adım olduğunu belirterek, “Bu protokol sayesinde çiftçilerimiz ve yatırımcılarımız bizden aldıkları kredi ile projelerini gerçekleştirecek, ardından TKDK’dan aldıkları hibe ile kredileri geri ödeyebilecek.” dedi. 

Önal’ın ardından söz alan ve protokolün önemine değinen TKDK Malatya İl Koordinatörü Dere, “Desteklerimizi anlatırken bize en fazla sorulan soru ‘bu projeleri karşılayacak parayı nereden bulacağız’ şeklinde idi. Bu protokolle birlikte yatırımcılarımızın öz kaynak konusundaki endişeleri önemli oranda giderilmiş olacaktır.”  açıklanmasında bulundu.

Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdür yardımcısı Mustafa Koçak ise imzalanan bu protokolün finansman problemlerine çözümler getirmesinin yanında üreticinin ürettiği ürünün pazarlanması ve satışı için de önemli tespitler içerdiğini, bu noktada isteyen üreticilerin ürünlerinin sözleşmeli üretim şeklinde satın alınabileceğinin altını çizdi.

Toplantı, Kurumumuz uzmanlarının Tarım Kredi Kooperatifleri bölge müdürlüğüne bağlı kooperatif temsilcilerine TKDK tarafından desteklenen sektörler ve hazırlanan finansman protokolü hakkında bilgi verilmesi ile son buldu.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber