Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 28 Mart 2017 - 14:43 Yorum: 0

Psikologdan müzikli söyleşi

Yrd. Doç. Dr. Psikolog Ozanser Uğurlu, İzmir'deki bir AVM'de "İyi Hissetmeyi Seç " isimli bir söyleşi yaptı.

Psikologdan müzikli söyleşi

Yrd. Doç. Dr. Psikolog Ozanser Uğurlu, İzmir'deki bir AVM'de "İyi Hissetmeyi Seç " isimli bir söyleşi yaptı. Uğurlu, mutlu olmanın sırları hakkında bilgiler verdiği etkinliğinde, zaman zaman müziği de kullanarak izleyicilerine neşeli anlar yaşattı.

Yrd. Doç. Dr. Psikolog Ozanser Uğurlu, "İyi Hissetmeyi Seç " isimli bir söyleşi yaptı. İnsan beyninin kötü hissetmeye uygun olduğunu belirten Uğurlu, "Ne yaparsak nasıl daha "iyi hissedeceğiz" diye düşünmeliyiz. Alt beyin tamamen olumsuzu tarıyor" dedi. "Biz aslında kötü hissetmeye çok müsait bir zemindeyiz" diyen Ozanser Uğurlu, "Onun amacı bizi hayatta tutmak. Organizmaya bir şey zarar verir mi diye sürekli etrafı tarıyor. Biz aslında kötü hissetmeye çok müsait bir zemindeyiz. İnsan beyninin nasıl çalıştığını anlatayım. Olay olur, bir şeyler hissedersin. Sonra bir şeyler düşünürsün ve ortaya bir sonuç çıkar. Her ne olursa olsun hissettiğimiz kötü duyguya tutunursak işler karışıyor" şeklinde konuştu.

"Hayatta nasıl çaba göstereceklerini anlatıyoruz"

Olumsuz duyguya tutunmamamız gerektiğinin altını çizen Uğurlu, "Tabi bu kolay bir şey değil. İnsanın kendi psikolojisini nasıl yönetebileceğini bilmesi ve öğrenmesi gerekiyor. Bu konuda pek çok kaynak var. Biz psikologlar bu kaynağı insanlara sağladığımız halde en son bize geliniyor. Genellikle psikologlara deli doktoru denildiği için; ancak hayatta kalmak iyi hissetmek bir çabaysa bunun için kaynağına gitmek gerekiyor. Yaşam koçuymuş, kuantum koçuymuş, melek koçuymuş. Bilgiyi doğru kaynaktan almak gerekiyor. Biz insanlara psikolojik olarak hayatta nasıl çaba göstereceklerini anlatıyoruz. İyi hissetmek artıya çıkmaktır, kötü hissetmek eksiye inmektir. Sürekli kafan iyiyse, o esnada riskleri göremiyorsun ve kendine zarar verecek bir pozisyonda duruyorsun. Eksiye indiğimizde orası daha tehlikeli; çünkü depresif oluyorsun, kendini kötü hissediyorsun, enerjin ve performansın düşüyor" diye konuştu.

'Sıfır kafada" olmak için psikolojik ilaçların alınmasının gerektiğini ifade eden Uğurlu, "Bir probleminiz olduğunda doktorunuz size psikolojik ilaçlar verebilir. İlaçlar sayesinde o iniş çıkışları yönetmek için ihtiyacınız olan zamanı kazanırsınız ve bir takım terapilere gidersiniz. Ve işi düzeltirsiniz. Ama bizler doktora gitmeden o ilaçları yutuyoruz. Bu son derece tehlikeli. Bir probleminiz varsa bir psikolog, psikiyatriste gidip onlardan yardım alın. Ev hanımlarından biri doktora gidiyor ve bir ilaç alıyor. İlaç iyi geliyor. Sonra o ev hanımında katıldığı tüm günlerde "İlacı ben aldım çok iyiydi" diyor. Tüm teyzeler ve amcaların kafası güzel oluyor. Bu çok tehlikeli" şeklinde ifade etti.

"Brokoli ile aramızda mutlu olan var mı?"

İnsanın kendisini kötü hissettiğinde davranışlarıyla iyi hissetmesinin mümkün olabildiğine dikkat çeken Uğurlu, MaviBahçe'deki söyleşide şöyle konuştu:

"Kendini kötü hissettiğinde evrene enerji göndermene gerek yok. Bir parça çikolatayla herşeyi değiştirebilirsin. Çünkü kakao endorfin ve seratonin salgılatıyor. Daha iyi si var çikolatalı dondurma. Yiyeceklerle kendimizi iyi hissetme mekanizmasını iyi kullanmalıyız. Yine bir buçuk yoğurtlu döner de kendimizi iyi hissetmemizi sağlar. Bir tv kanalına programına katıldım. Aynı programda bir diyetisyen vardı. Çikolata yiyin diyorum, o şeker var. Ben yoğurtlu iskender dedim; diyetisyen "olmaz" dedi. Senin alternatifin ne dedim, "brokoli" dedi. Brokoli ile aramızda mutlu olan var mı? Diyetisyen o gün karnabahar önerdi."

Psikologdan müzikli söyleşi

Psikologdan müzikli söyleşi

Psikologdan müzikli söyleşi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber