Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 27 Mart 2015 - 17:23 Yorum: 0

Psikolojik tedavi gören hastaların ürünleri sergilendi

Isparta Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören hastaların yaptığı ürünlerin sergilendiği kermes açıldı

Psikolojik tedavi gören hastaların ürünleri sergilendi

ISPARTA (AA) - Isparta Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören hastaların yaptığı ürünlerin düzenlenen kermeste satışa sunuldu.

Bir alışveriş merkezinde düzenlenen kermesin açılışında konuşan Isparta Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Aydın, dünyada toplum destekli anlayışın ön plana çıktığını söyledi. 

İlk olarak 1960'lı yıllarda İtalya'da toplum destekli anlayışın benimsendiğini ifade eden Aydın, son 50 yılda tüm Avrupa'da toplum destekli anlayışın yaygınlaşmaya başladığını kaydetti. 

Türkiye'de de artık emniyet teşkilatının toplum destekli merkezler kurmaya başladığını anlatan Aydın, "Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüz yurtlardan evlere geçiş yapmakta. Biz de son yıllarda toplum destekli anlayışı benimsemiş durumdayız. Hastalarımızı hastanelerde yatırmaktan ziyade, toplum destekli merkezlere bakanlık olarak önem veriyoruz" dedi. 

Bu anlamda 2012 yılında kurulan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin bugün geldiği noktada, ne kadar hayırlı hizmet verdiklerini, merkez personelinin orada ne kadar gayretli çalıştıklarını gördüğünü ifade eden Aydın, bu durumun kendisini çok mutlu ettiğini anlattı. 

Aydın ve beraberindekiler daha sonra kermesin açılışını gerçekleştirerek, ürünleri inceledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber