Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 29 Haziran 2021 - 11:18 Yorum: 0

Psikoteknik test raporu için son 2 gün

Osmaneli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Çeşmeci, ticari araç sürücülerini uyararak, "İçişleri Bakanlığı genelgesiyle 30 Haziran'dan...

Psikoteknik test raporu için son 2 gün

Osmaneli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Çeşmeci, ticari araç sürücülerini uyararak, "İçişleri Bakanlığı genelgesiyle 30 Haziran'dan itibaren ticarî araç sürücülerinin psikoteknik belgesinin olması mecburi hale getirildi" dedi.

Çeşmeci, yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı genelgesiyle 30 Haziran'dan itibaren ticari araç sürücülerinin psikoteknik belgesinin olmasının mecburi hale getirildiğini anlattı. 1 Temmuz 2021 tarihi itibariyle psikoteknik test raporu olmayan sürücülere bin 181 lira cezai işlem uygulanacağını söyleyen Emin Çeşmeci, "Ayrıca araç kullanmalarına da izin verilmeyecek. Sürücülerin refleksini, algısını ve karar verme kabiliyetini ölçerek, riskli sürücüleri tespit etmek ve bu sayede insan kaynaklı meydana gelen trafik kazalarını en aza indirmek için uygulanan psikoteknik mecburi hâle getirildi. Bütün ticarî araç sürücüleri Türkiye'nin 847 noktasında yer alan merkezlere 1 Temmuz tarihine kadar bu belgeyi almak için sabah 08.00 ile 23.00'a kadar gidebileceklerdir. Aldıkları değerlendirme sonucu, psikiyatri doktorunun onayından sonra e-nabız üzerinden görebilecekleri gibi, 1 Ocak tarihinden önce rapor alan sürücülerin mutlaka e-nabız uygulamalarından rapor sonuçlarını kontrol etmelerini be bu tarihten sonra alanlar ise, mutlaka e-devlet üzerinden raporlarının kontrol etmeliler. Bu rapor için sadece servis, şehirlerarası otobüs, toplu taşıma değil, taksi, şirket gibi, hatta herkesin bu testte tabi tutulması gerekiyor" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber