Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 31 Ağustos 2016 - 10:13 Yorum: 0

Pursaklar Kedi Güzellik Festivali yarın başlıyor

Ankara'nın kültür hazinesine sahip çıkan Pursaklar Belediyesi, her yıl düzenlediği kedi güzellik yarışmasını uluslararası boyuta taşıyarak Ankara...

Pursaklar Kedi Güzellik Festivali yarın başlıyor

Ankara'nın kültür hazinesine sahip çıkan Pursaklar Belediyesi, her yıl düzenlediği kedi güzellik yarışmasını uluslararası boyuta taşıyarak Ankara kedisini dünyaya tanıtmak için yarın start veriyor.

1-4 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Pursaklar Kedi Güzellik Festivali, yarın konferans, fotoğraf sergisi ve halk gösterileri ile Saray Kültür Merkezi'nde başlıyor. Pursaklar Belediyesi, hem Ankara ile özdeşleşen Ankara kedisinin neslini korumak ve bunu dünyaya tanıtmak hem de hayvan sevgisini teşvik etmek amacıyla dört yıldır düzenlediği yarışmayı bu sene uluslararası boyuta taşıdı. Kültür Bakanlığı ve Başbakanlık Tanıtma Fonu tarafından da desteklenen festivalde hem en güzel Ankara kedisi seçilecek hem de bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek. 1 Eylül'de başlayacak olan festival, açılış, konferans, fotoğraf sergisi, yerel konser ve halk oyunları gösterisi ile başlayacak. İkinci günde Osmanlı yemekleri yarışması yapılarak, lezzet şölenine imza atılacak. Üçüncü günde şehitler için kortej yürüyüşü, halk oyunları gösterisi ve Uğur Işılak konseri olacak. Festivalin son gününde ise Ankara Kedisi Güzellik Yarışması ve halk oyunları gösterisi ile final yapılacak. Yarışmada dereceye girecek olan kedi sahiplerine sürpriz ödüller verilecek.

Büyük bir kültür organizasyonuna imza atan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, "Bu festivalimiz ile nesli tükenme tehlikesinde olan Ankara kedimizi tüm dünyaya tanıtmak ve hayvan sevgisini teşvik etmek istiyoruz. Bu nedenle tüm halkımızı bu güzel etkinliğe davet ediyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber