Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 28 Haziran 2015 - 13:13 Yorum: 0

Pütürge de yeni yol açma ve genişletme çalışmaları

Malatya Büyükşehir Belediyesi Pütürge de yeni yol açma ve genişletme çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Pütürge de yeni yol açma ve genişletme çalışmaları

MALATYA - Malatya Büyükşehir Belediyesi Pütürge de yeni yol açma ve genişletme çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Pütürge’nin Tepehan bölgesindeki ulaşım sorunlarını bir bir çözmeye devam eden Büyükşehir Belediyesi Üçkaya, Kozluk, Çamlıdere grup yolunu, Tepehan ana yoluna bağlayacak 4 kilometre uzunluğundaki bağlantı yolunu açma çalışmalarında sona yaklaştı.

Bölge halkının günlük hayatını kolaylaştıracak olan yolda, uzun zamandır çalışmalar yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından 4 km uzunluğunda 7 metre genişliğinde yol açılıyor.

Virajlar 9 metre genişlikte açılırken, dere yataklarına çeşitli çaplarda beton büzler yerleştirildi. Yoldaki eğimlerden dolayı bazı noktalarda toprak dolgu çalışmaları yapıldı.  Doğal su kaynaklarının akışının değiştirilmemesi için de kaynak suların Şiro çayına akması için menfezler yapıldı.

Malatya’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte Pütürge de kapsamlı yol çalışmalarının yapıldığını belirten vatandaşlar, sorunların çözülmesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın bölgeye yaptığı ziyaretlerin büyük etkisi olduğunu söylediler.

Tepehan bölgesinin şantiyeye döndüğünü ifade eden vatandaşlar, “Malatya Büyükşehir Belediyesi aciliyetle çözülmesi gereken sorunlarımızı çözüyor. Yıllardır yapılmayı bekleyen, özlediğimiz çalışmaları yapıyorlar. Yol sorunlarımızı birçok kez Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a ilettik. O da sağolsun sorunlarımızı çözmek için gayret sarf ediyor. Ekipleri buraya göndererek farklı 6 noktada çalışmalar yapıyorlar. Yeni yol açma, yol genişletme, asfalt çalışmalarıyla birlikte yeni köprüler yapıyorlar. Bölgemize kurulan taş ocağı ve asfalt şantiyesi ise bizim için gurur kaynağı oldu.  Bu çalışmalarda verilen emeklerden dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır olmak üzere tüm mesai arkadaşlarına şükranlarımızı sunuyor, teşekkür ediyoruz” dediler.

 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber