Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ramazan 2015 30 Haziran 2015 - 12:14 Yorum: 0

Rabia Parkında iftar

Yeşilyurt Belediyesi tarafından düzenlenen Meydan İftarları bu kez Özalper Mahallesindeki Rabia Parkında hizmet verdi. Dört ayrı mahalleden gelen 2000’e yakın vatandaş aynı anda iftar yaptı.

Rabia Parkında iftar

MALATYA - İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, toplumsal birlikteliğimizin güçlenmesine vesile olan Ramazan Ayında paylaşma ve kardeşliği pekiştirmek için Yeşilyurt Belediyesi tarafından düzenlenen Meydan İftarları bu kez Özalper Mahallesindeki Rabia Parkında hizmet verdi. Dört ayrı mahalleden gelen 2000’e yakın vatandaş aynı anda iftar yaptı.

Manevî arınma ve yücelme, paylaşarak zenginleşme mevsimi olan mübarek Ramazan ayının her yönüyle dolu dolu geçirmek için Yeşilyurt Belediyesi tarafından mahallelerde kurulan Meydan İftarları geniş katılımlarla devam ediyor.

Geçen hafta içerisinde üç ayrı mahallede düzenlenen ve vatandaşların büyük ilgi gösterdikleri Meydan İftarı, Yeşilyurt Belediyesi tarafından yaptırılan Rabia Parkında vatandaşları bir araya getirdi.

Yeşilyurt Belediyesi Tiyatro Grubuna bağlı tiyatrocuların Nasrettin Hoca ve Hacivat-Karagöz kostümleriyle mahalleleri dolaşıp vatandaşları meydan iftarına davet etmeleriyle başlayan etkinliğe Özalper, Samanlı, Abdulgaffar ve Şeyhbayman Mahallelerinden 2000’e yakın vatandaş katıldı.

Hafız Ahmet Tayyar’ın okuduğu Kuran-ı Kerim Tilavetinin ardından Battalgazi Merkez Vaizi Şemsettin Karcı “ Ramazan Okulu “ konulu sohbet gerçekleştirdi. Sancaktar İlahi Grubunun gönülleri feth eden ilahileri, Neyzen Ercan Erol’un ney dinletisinden sonra Yeşilyurt Belediyesi Tiyatro Grubu tarafından sahnelenen Nasrettin Hoca ve Hacivat-Karagöz oyunları mahalle sakinleri ve çocuklar tarafından ilgiyle takip edildi.

BAŞKAN POLAT, “ RABİA PARKINDAKİ İFTARIMIZ, PAYLAŞMA VE DOSTLUK ADINA ÖNEMLİ “

Meydan İftarlarına dört ayrı mahalleden her yaştan vatandaşın katılarak birlikte iftar yapmasının Ramazan ayının ruhuna yakışan görüntülerin ortaya çıkmasını sağladığını ifade eden Başkan Polat, “ Rabia parkında huzur ve güven içerisinde oruç açtığımız için Allah’a şükürler olsun. Ramazan rahmet, mağfiret ve bereket ayıdır, kendi nefsimizi hesaba çekerek Rabbimize ne kadar fazla yaklaşabiliriz onun düşüncesi olduğumuz çok güzel günlerden geçiyoruz ve hep birlikte olup aynı masada karşılıklı ekmeğimizi paylaşarak orucumuzu açıyoruz” dedi.

Başkan Polat, “ Yeşilyurt Belediyesi olarak halkımıza karşı sorumluluğumuz gereği Ramazan ayından ne kadar daha fazla istifade edebiliriz bunun gayreti, azmi ve çabası içindeyiz.Meydan iftarlarının gayesi ve çabası da aslında budur, geçen yıl beş olan sokak iftarlarını bu sene 10’a çıkardık.Rabia Parkında verdiğimiz iftar davetimize katılan tüm mahalle sakinlerine, 4 mahallemizin muhtarlarına içten teşekkür ediyorum. Rabbim oruçlarımızı kabul etsin” dedi.

Rabia Parkında düzenlenen iftara katılan binlerce mahalleli ezanla birlikte dualarla iftarlarını yaptı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber