Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
19:00 Çorum Belediyesi, 1571 çocuğa bayramlık kıyafet dağıttı18:59 Burdur’da kontrolden çıkan ticari araç takla attı: 1 kişi yaralandı18:58 Geri dönüşüm tesisinde yangın: Dumanlar iki ilçeden de görüldü18:52 Aracı kurşunlanan Bozdoğan, saldırıyı kınamak için düzenlenen yürüyüşe katı...18:51 Belçika Dışişleri Bakanı Lahbib: "Batı Şeria’da yerleşimciler tarafından uy...18:42 Hazırlık maçı: Sivasspor: 3 - Sivas Dört Eylül Futbol: 018:40 BM Viyana Ofisi’nde "Uluslararası Sıfır Atık Günü" programı18:40 Akkuyu NGS’de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı18:36 Adalet Bakanı Tunç: "Maalesef dünya böyle, adaletsiz bir dünya”18:25 Okan Buruk: "Sadece futbola odaklandık"18:24 İranlıların nevruz tatili beklentileri karşılamadı18:21 İsrail, Şifa Hastanesi baskınında 200 sivili öldürdü18:20 CHP Genel Başkanı Özel Ortaca’da konuştu: "Limon üreticisini bu hale düşüre...18:19 MHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın’dan CHP, DEM ve YRP değerlendirmesi18:16 Plastikteki zararlı maddelere karşı yeni önlemler araştırılacak18:12 Konya’da otomobil kaldırıma çarptı: 5 yaralı18:11 Bakan Yumaklı: "Bu memleketi çocuklarımız için dünyada bir numara yapmak üz...18:10 Adramut Doğa Gezginleri, Everest yolcusu18:08 Solingen’de Türklerin yaşadığı bina kundaklandı: 2’si çocuk 4 ölü, 9 yaralı18:04 "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü" Kenya’nın başkenti Nairobi’de kutlan...
Sami Er
Yerel 09 Ekim 2016 - 16:58 Yorum: 0

Rahvan atlar 31. kez yarıştı

İzmir Ödemiş'in Çaylı Mahallesinde 31. Çaylı Rahvan At Yarışları düzenledi.

Rahvan atlar 31. kez yarıştı

İzmir Ödemiş'in Çaylı Mahallesinde 31. Çaylı Rahvan At Yarışları düzenledi. Türkiye'nin yedi bölgesinden gelen 150'den fazla at, yarışlarda hünerlerini gösterdi.

31. Çaylı Rahvan At Yarışları, İzmir Ödemiş'in Çaylı Mahallesinde gerçekleştirildi. Ödemiş Belediyesi ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu katkısıyla yapılan yarışlara Türkiye genelinden yarışçı jokeyler atlarıyla katıldı. 150'den fazla atın bulunduğu yarışlara; Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükmeral, Çaylı Muhtarı İsmail Güçlü, AK Partili belediye meclis üyeleri, Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa da katıldı.

Yeni proje geliyor

Yarış öncesi konuşan Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, "En başta ata sporumuzu, Türklüğün geleneklerini sahip çıktıları için, Türklüğün olmazsa olmazlarından olan bu spor için gönül verenlere ve rahmetli olanlara anıyorum. Ödemiş Belediyesi olarak Çaylı'da uzun yıllardır sürdürülen geleneksel ata sporumuz rahvan at yarışlarımızın daha da büyümesi gelişmesi için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl Ödemiş merkezde 73 bin metre kare alan içerisinde artık rahvan at yarışlarının ya da antrenmanların yapılabileceği bir yerin projesi çizildi. Kaynağı hazırlandı, yılbaşından sonra ihalesini yapıp temelini atacağız. İnşallah önümüzdeki yıl bugünlere yetiştirirsek ne mutlu, yetiştiremezsek hemen akabinde devam edecek" dedi.

"Çocuklarımıza at sevgisini aşılayalım"

Mahmut Badem şöyle devam etti: "Çocuklarımıza at sevgisinin aşılanması için o tesisimizde aileler çocuklarını ata bindirebilecek, çocuklarını atla tanıştırabilecek. Belki de bu yerde rahvandan sonra farklı bir yarışı da başlatma şansını bulabiliriz. Şunu biliyorum; Ödemiş'te ciddi sayıda at seven, at besleyen bu işe gönül vermiş dostlarımız var. Onlar yeter ki talep etsinler. Onlar istedikten sonra biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu sporlara ilgili desteklerimizi vermeye devam edeceğiz. Aynı zamanda diğer geleneksel ata sporlarımız içinde desteklerimizi sürdüreceğiz. Bu anlamda yarışın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yarışın barış havası içerisinde, büyük bir coşkuyla sportmence geçmesini diliyorum." Başkan Mahmut Badem'in konuşmasının ardından Çaylı Mahallesi Muhtarı İsmail Güçlü, Başkan Mahmut Badem'e desteklerinden dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.

Muhtardan teşekkür

Muhtar Güçlü, "Rahvan at yarışlarımız Çaylı'da 1950'li yıllarda başlamış belli bir süre sonra ara vermiş daha sonra yeniden başlayarak bugünlere gelmiştir. Bugün 31.'sini düzenlediğimiz yarışlarımıza Türkiye'nin yedi bölgesinden 150'nin üzerinde atımız Çaylı'ya yarışa gelmiştir. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen tüm misafirlerimize ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Aynı zamanda Ödemiş Belediyesi'ne, Geleneksel Spor Dalları Federasyonuna katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Hayatını kaybeden jokeyin ailesine destek

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükmeral de kısa bir konuşma yaptı. Küçükmeral, "31. kez düzenlenen yarışlarımızın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, katılan herkese teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi en son yapılan rahvan at yarışımızda Jokey Ali Muslu kardeşimiz hayatını kaybetti. Ali Muslu arkadaşımızın geriye bıraktığı ailesine destek olmak için federasyon olarak harekete geçtik. Ailenin başına sokabilmesi için bir ev alıp onlara teslim etmek istiyoruz. Bu anlamda da Ali Muslu adına hesap açtırdık ve bağışlar alıyoruz. Sizlerden de bu önemli konu için bağışlar bekliyoruz. Bugün burada düzenlenen at yarışlarımıza destek veren Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem başta olmak üzere jandarma ekiplerimize ve emek veren herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Ödemiş Ziraat Odası Meclisi, vefat eden Jokey Ali Muslu'nun ailesine bin TL bağışta bulundu.

Ödüller verildi

Konuşmaların ardından yarışlar başladı. 6 kategoride yapılan yarışmaların sonunda derece alanlar arasında da yarışmalar yapıldı. Baş olan yarışmacıya 6 bin TL, baş altı olan yarışmacıya 4 bin 500 TL, büyü orta olan yarışmacıya 4 bin TL, küçük orta olan yarışmacıya 3 bin TL, dörtlü tay olan yarışmacıya 2 bin 500 TL, ithal A olan yarışmacıya 2 bin TL ve son olarak ithal B olan yarışmacıya 1 bin TL para ödülü takdim edildi.

Rahvan atlar 31. kez yarıştı

Rahvan atlar 31. kez yarıştı

Rahvan atlar 31. kez yarıştı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber