Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 28 Haziran 2016 - 10:38 Yorum: 0

Ramazan Bayramı Öncesi Kaçak Turlara Dikkat

Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte özellikle hafta sonlarında düzenlenen günübirlik gezilerde vatandaşların mağdur duruma düşmemesi için kaçak turlara...

Ramazan Bayramı Öncesi Kaçak Turlara Dikkat

Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte özellikle hafta sonlarında düzenlenen günübirlik gezilerde vatandaşların mağdur duruma düşmemesi için kaçak turlara dikkat etmesi gerektiği belirtiliyor.

Farklı hizmet vaatleriyle piyasada çok sayıda günübirlik ya da haftalık tur düzenlenmesi, vatandaşlarda kafa karışıklığına neden oluyor. Piyasada resmi yetki belgesi olmayanlar tarafından düzenlenen turlarda vaat edilen hizmetin sunulmaması da günlük turlara olan güveni azaltıyor. Özellikle özel gün ve haftalarda oluşan yoğunluktan faydalanmak isteyen kişiler, düzenledikleri kaçak turlarla hem tatil yapmak isteyen vatandaşı mağdur duruma düşürüyor hem de turizm piyasasına zarar veriyor. Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde bu tür kaçak turlara karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyaran tur organizatörü Fatih Çetin, tatile çıkacak kişilerin öncelikle piyasa araştırması yapması gerektiğini söyledi.

"SADECE PARA KAZANMAK İÇİN YAPILAN KAÇAK TURLAR BÜYÜK TEHLİKE"

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasının ardından özellikle sosyal medya üzerinden oldukça fazla tur reklamı ve satışlarının paylaşılmaya başladığını belirten tur organizatörü Çetin, bazı turların fiyatlarının ucuz olması dolayısıyla vatandaşların dikkatini çektiğini ifade etti. Bu turlardan birçoğunun kaçak olabileceğine dikkat çeken Fatih Çetin, "Yaklaşan bir Ramazan Bayramı var. Özellikle bunun gibi özel günlerde para kazanmak için düzenlenen tur ve gezilere çok fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Bu hem bizim hem de tura katılacak kişiler için önemli. Sosyal medya üzerinden yapılan reklamlar, fiyatının ucuz olmasından dolayı tatile çıkacak kişilerin ilgisini çekiyor. Telefondan kaydını yaptırıyor ya da dışarıda herhangi bir yerde kaydını yaptırıyor. Ama bilmiyorlar ki orada yazılan hizmetlerin birçoğu tur esnasında gerçekleştirilmiyor. Sadece burada amaç para kazanmak amaçlı yapılan turlar bunlar. Araçların belgesi yok, ofisin belgesi yok, kişilerin deneyimi yok. Fiyatları da olağandan ucuz olduğu için insanlar tarafından tercih ediliyor. Ama fiyat düştükçe hizmet, kalite, sağlık, güvenlik gibi pek çok unsur da kötü oluyor. Gerçekten büyük tehlike aslında bu tür turlar. Allah korusun başlarına bir şey gelse tur esnasında karşılarında sorumlu birini bulamazlar" dedi.

"İNTERNET ORTAMINDAN YAPILAN DUYURULARA ÇOK GÜVENMEYİN"

Ramazan Bayramı öncesinde günübirlik ya da haftalık düzenlenen turlarla tatile çıkacakları mağdur olmamaları için dikkatli olmaları konusunda uyaran tur organizatörü Fatih Çetin, yapılan turların bir turizm şirketiyle bağlantılı olmasının önemli olduğunu vurguladı. Kendilerinin de ellerinden geldiğince vatandaşlara yardımcı olduklarını aktaran Çetin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tatile çıkacak kişiler özellikle kültür turlarında köklü bir acente ya da ismini duyurmuş güvenilir bir şirkete yönelirlerse daha güzel olur. Biz de bu şekilde düzenlenen kaçak turlar gördüğümüzde müdahalemizi yapıyoruz. Zaten turizm açısından sıkıntılı bir dönemdeyiz ve onların kalitesiz işleri bizlere de yansıyor. Onların yaptığı kötü hizmet, bizim de işimize engel oluyor. İnsanları düşündürüyor "Acaba hepsi böyle mi?" diye. Derme çatma ofisi olanın, derme çatma da işi olur. Birçoğu otelleri ve gittiği bölgeyi bilmiyor. O yüzden geziye gidecek olanlara, kaçak turlara karşı dikkat etmeleri gerektiğini söylüyoruz. Anlaştıkları turu iyi araştırsınlar. Tek bir firmaya da bağlı kalmasınlar, birçok farklı firmaya giderek program ve bilgi alsınlar. Özellikle internet ortamından yapılan duyurulara çok güvenmesinler, itibar etmesinler. Fiyatın çok düştükçe, hizmet kalitesinin de bir o kadar düşeceğini akıllarından çıkarmasınlar. Bu nedenle herhangi bir tura katılırken, mutlaka hangi seyahat acentesi tarafından gerçekleştiğini denetlemesi gerekiyor. Tüketici ne kadar bilinçli olursa, yasa dışı iş yapanlar da kendilerine piyasada yer edinemez."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber