Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 27 Temmuz 2014 - 15:08 Yorum: 0

Ramazan Bayramı'na doğru

Şanlıurfa'daki Hz. Eyyüp, Hz. Elyasa ve Hz. Rahime'nin türbelerinde ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor

Ramazan Bayramı'na doğru

ŞANLIURFA (AA) - Viranşehir ilçesindeki Hz. Eyyüp Peygamber ve eşi Hz. Rahime ile Hz. Elyasa'nın türbelerinde Ramazan Bayramı dolayısıyla ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor.

İlçeye yaklaşık 20 kilometre mesafedeki Eyyüp Nebi Mahallesi'ndeki türbeleri çevre il ve ilçelerden gelen çok sayıda vatandaş ziyaret etti. Ziyaretçilerden kimisi Kuran-ı Kerim okuyup dua ederken, kimilerinin de sırtını türbedeki taşlara sürterek şifa dileğinde bulunduğu gözlendi. Bazı vatandaşlar ise türbelerin çevresindeki stantlarda bayram alışverişi yaptı.

Mahalle muhtarı Hüsnü Bayrak, yaptığı açıklamada, beldenin inanç turizmi açısından önemli yere sahip olduğunu söyledi.

Her bayram bölgede yoğunluk yaşandığını belirten Bayrak, "Beldemizdeki türbelerin önemi büyük. Çevre il ve ilçelerden beldeyi ziyaret eden vatandaşlar, özellikle Ortadoğu'da yaşanan olayların bitmesi için dua ediyor" dedi.

Ziyaretçilerden Bışar Balçatay da her bayram öncesi mekana gelerek dua ettiklerini söyledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber