Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 24 Haziran 2016 - 16:44 Yorum: 0

Ramazan Bayramında Doğu Karadeniz’e Yoğun Talep

Hem iş ve şehir yaşantısının yorgunluğundan arındıran hem de doğayla iç içe tatil imkanı sunan Doğu Karadeniz, dokuz günlük Ramazan Bayramı tatilini...

Ramazan Bayramında Doğu Karadeniz’e Yoğun Talep

Hem iş ve şehir yaşantısının yorgunluğundan arındıran hem de doğayla iç içe tatil imkanı sunan Doğu Karadeniz, dokuz günlük Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilen turistleri bekliyor.

Özellikle Rize'nin Ayder Yaylası başta olmak üzere yaylaları ve göletlerı bol oksijeni ve serin havası ile Karadeniz, birçok hastalığa çare olan termal su ve kaplıcaları ile de şifa arayanlara da alternatif oldu. Tesislerin yaklaşık yüzde 90 doluluk oranına ulaştığını belirten yetkililer, Doğu Karadeniz'de yaylalar özellikle Arapların ve yurt içinden turistlerin beğenisini topluyor.

"KARADENİZİN DOĞASI VE TERMAL SUYUN FAYDASI BİR ARADA"

Doğu Karadeniz'in tek termal tesisi Ridos Termal Otel sahibi Kasım Ekşioğlu, Karadeniz'in doğasının yapılacak sağlık turizmine birçok katkı sağlayacağını vurguladı. Ekşioğlu, "Rize'deki Ayder, Anzer, Çağrankaya, Ovit, Varda, Gölyayla ve Cimil yaylaları içerisinde; Ayder ve Anzer yaylaları turizm merkezi ilan edilmiştir. Cennet Vadi diye adlandırılan doğa harikası bir vadide ve doğa harikası bir bölgede olmak sağlık ve doğa turizminde istediğimiz noktaya gelebilmek için kullandığımız en önemli basamaklardan biri. İnsanlar gür ormanların içinde kuş sesleriyle şehrin karmaşası ve gürültüsünden uzak, kalitesi sağlık bakanlığınca onaylanmış suyun da desteğiyle şifa arayacaklar" dedi.

İkizdere ilçesinde bulunan termal suyun içerdiği mineral ve iletkenlik oranı bakımından dünyada eşi benzeri bulunmadığını ifade eden Kasım Ekşioğlu, "Termal suyumuz dünya standartlarının çok üstünde ve 3 bin 600 farklı minerali barındırıyor. Kireçlenme, romatizmal rahatsızlıklar, cilt hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiği yapılan bilimsel çalışmalar ile tespit edildi. Tesisimizi ziyaret edenler hastalıklarından kurtulup şifa bulup ayrıldılar" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber