Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 26 Mayıs 2017 - 09:33 Yorum: 0

Ramazan kolisi fakirlerin yüzünü güldürdü

Türkiye, ramazan ayının bereketi ve huzurunu yaşarken, marketler de fakirlerin yüzünü güldürecek ramazan paketlerini çoktan hazırladı.

Ramazan kolisi fakirlerin yüzünü güldürdü

Türkiye, ramazan ayının bereketi ve huzurunu yaşarken, marketler de fakirlerin yüzünü güldürecek ramazan paketlerini çoktan hazırladı.

Market ve alışveriş merkezleri ramazan ayı öncesine günler kala gıda ürünlerinden oluşan alternatif ramazan paketleri hazırladı. Farklı içerik ve fiyat seçenekleriyle satışa sunulan ramazana özel gıda kolilerinin fiyatları 29.90'dan başlıyor, içeriğine göre 200 TL'ye kadar çıkabiliyor. Ancak bazı marketlerin "indirim" adı altında hazırladıkları paketlerin fiyatları el yakıyor. Vatandaşlar, mübarek ay öncesi fırsatçıların gıda ürünlerine zam yapmasına tepki gösteriyor. Bursa'da, geçen aylarda 23 liradan satılan 4.5 litrelik yağın 27-29 TL seviyesine çıkması ise dikkat çekiyor.

Marketlerin hazırladıkları gıda ürünlerinden oluşan ramazan paketlerini satın alan hayırseverleri, paketleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırma telaşı sardı. Dar gelirli vatandaşların iftar sofralarını zenginleştirmek isteyen hayırseverler toptancı ve marketlerin yolunu tutuyor. Geleneksel hale getirilen ramazan paketleri, hem tüketicilere daha hesaplı alışveriş imkanı sunuyor, hem de yardıma muhtaç insanların yüzünü güldürüyor.

Paketler el yakıyor

Ramazandaki hediye çeki ve erzak kolisi pazarından daha fazla pay almak isteyen marketler ise adeta paket savaşına girdi. Ramazan ayı gelince firmaların çalışanlarına dağıttığı erzak paketleri ve hediye çekleri perakende sektörünün iştahını kabarttı. Pazardan daha çok pay almak isteyen marketlerin indirim yarışına tedarikçiler de katıldı. Ramazan kolilerinde geçen yıla göre fiyatlar ortalama yüzde 10 arasında yükseldi. Çok sayıda zincir marketin faaliyet gösterdiği Bursa'da da marketler paket yarışına girdi. Şehrin önde gelen iki zincir marketinde koli fiyatları 39.90 ile 109 TL arasında değişiyor. 39.90 liralık ramazan kolisinde 1 litre ayçiçek yağı, 800 gram salça, yarım kilo çay, 1 kilo toz şeker, 750 gramlık küp şeker, 1 kilo un, 1'er kilo pirinç ve bulgur, 2 adet yarımşar kilo makarna, hazır çorba, 400 gram zeytin, 380 gram reçel, puding ve 750 gram tuz bulunuyor. Çeşidin artmasıyla fiyat da yükseliyor. Vatandaşlar ise gizli zam olduğu iddiasında. Kısa bir süre önce 22.90 liraya kadar düşen 4.5 kiloluk yağın fiyatının 27 liraya yükselmesinden şikayet eden vatandaşlar, ramazan fırsatçılarının gıda fiyatlarıyla oynamamasını istiyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber