Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 27 Mayıs 2016 - 15:03 Yorum: 0

Ramazan Pidesine Gramaj Zammı

Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, Samsun'da pide fiyatlarının geçen seneyle aynı kaldığını ancak pidelerin 50 gram küçültüldüğünü...

Ramazan Pidesine Gramaj Zammı

Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, Samsun'da pide fiyatlarının geçen seneyle aynı kaldığını ancak pidelerin 50 gram küçültüldüğünü söyledi.

Ramazan ayının vazgeçilmez yiyeceklerinden pidenin Samsun'daki satış fiyatı bugün itibariyle belli oldu. 2014 yılından beri 400 gram sade pide 2 liradan satılırken, bu sene pide fiyatlarında bir değişiklik gerçekleşmedi ancak gramajı düşürüldü. Geçen sene 400 gram sade pide 2 liradan satılırken, bu sene ise 350 gram sade pide 2 liradan müşteriye sunulacak.

"RAMAZAN PİDESİ 2 LİRADAN SATILACAK"

Artan maliyetler yüzünde pideye zam yapmak zorunda kaldıklarını dile getiren Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, "Federasyon başkanımız, dün yaptığı açıklamada sade pidenin kilo fiyatının 6 liranın üzerine çıkmayacağını söyledi. Biz de 2 senedir 400 gram sade pideyi Samsun'da 2 liradan satıyorduk. Bu sene artan un maliyetleri ve Rusya ile yaşanan sıkıntılar neticesinde ithal un bulunamaması nedeniyle 350 gram sade pideyi 2 liradan satmaya karar verdik. 2 sene sonra yaptığımız zam, oran bazına vurduğumuzda yüzde 13 civarına denk geliyor. Kilo bazına vurduğumuz zamanda ise sade pidenin kilosu Türkiye genelinde 6 lirayken, Samsun'da 5 lira 70 kuruşa denk geliyor. Vatandaşlar, Ramazan pidelerini alırken dikkatli olmadırlar. Pastanelerden alınan pidelerin hangi şartlar altında yapıldığı belli değil. İnsanlar pidelerini fırınlardan alarak, aldıkları yerleri de denetleyebilirler" dedi.

"2016 YILINDA SAMSUN'DA EKMEĞE ZAM YOK"

Tüm olumsuzluklara rağmen ekmeğe bu sene zam yapılmayacağının altını çizen Yiğit, "Ekmek fiyatlarının artması konusunda ülke genelinde suni bir dalgalanma oldu. Özellikle Rusya ile yaşanan gerginlik sonrası bir takım sıkıntılar meydana geldi. Bu süreçte bazı önlemler alınınca un fiyatlarında kısmi olarak duraklamalar oldu. 2016 yılında Samsun'da ekmeğe zam yapılmayacak" diye konuştu.

Samsun'da 350 gram susamlı ve yumurtalı pidenin fiyatı ise 2.5 lira olarak belirlendi.

Ramazan Pidesine Gramaj Zammı

Ramazan Pidesine Gramaj Zammı

Ramazan Pidesine Gramaj Zammı

Ramazan Pidesine Gramaj Zammı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber