Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 24 Haziran 2016 - 10:13 Yorum: 0

’Ramazan Sokağı’ İftarda Buluştu

Semerkand TV'nin "Ramazan Sokağı" dizisi oyuncuları ve set ekibi Perşembe günü Kurtköy Bu Döner Restaurant'ta gerçekleştirilen iftar yemeğinde buluştu.

’Ramazan Sokağı’ İftarda Buluştu

Semerkand TV'nin "Ramazan Sokağı" dizisi oyuncuları ve set ekibi Perşembe günü Kurtköy Bu Döner Restaurant'ta gerçekleştirilen iftar yemeğinde buluştu.

İftara katılan oyunculardan Aşçı Dirhem Süleyman(Metin Yıldırım), Aşçı Yamağı Sakar Numan ( M.Ali Er) , Manav Pehlivan İsmet( İsmail Kavrakoğlu), İmam Şamil (Hakkı Mercan), Hezarfen Sami Efendi, Hayali (Yusuf Duru), Kıraathaneci Duz Müdürü Haydar ( Hasan Nihat Sütçü), Çırak Hüseyin ( Ömer Acar)ve tüm set ekibi iftarda eski Ramazan sofralarının ruhunu canlandırdılar.

1890 yılı İstanbul'unda, sur içindeki bir Osmanlı sokağında yaşanan Ramazan ayı maceralarını ekranlara taşıyan Semerkand TV, her akşam iftar saatinde evinize konuk oluyor. Hem tarihî, hem mizahî, hem de mübarek Ramazan ayının ruhuna uygun içeriğiyle bir İstanbul sokağında geçen "Ramazan Sokağı" dizisinin ilk bölümü 5 Haziran Pazar günü yayınlandı. Dizinin her bölümünde farklı bir konu ve farklı hikâyeler iftar sofralarını neşelendirecek.

'SEMERKAND TV OLARAK GENİŞ KİTLEYE HİTAP EDİYOR'

İftar programında konuşan Semerkand Medya Grup Genel Yayın Yönetmeni Ali Sözer, "SemerkandTv 2010 yılında Türkiye'nin ilk HD tabanlı kurulmuş kanalı. Biraz tematik bir kanal olarak konumlansakta bu tematik çok geniş bir kitleyi hitap ediyor. Spor programları hariç hem haber hem kültür programları hem de belgeseller yapıyoruz. Bu sene yeni oluşturduğumuz formatla da artık dizi ve çeşitli işlere de girdik. 1890'lı yıllarda Osmanlı'da sur içinde bir semtte geçen "Ramazan Sokağı" ismini verdiğimiz ve ramazanın her gününün ayrı hikayelerinin yaşandığı Ramazana özel bir dizimiz var. Bu dizi bizim maksada hizmet etmeyen iftar ve sahur programları mantığını kırmak için yaptığımız bir proje. "Beyaz Günler" isimli yeni projemiz de aslında "Ramazan Sokağı'ndan" önceki bir projeydi. Fakat çok büyük bir proje olduğu için biz daha küçük ebatlı bir proje ile başlamak istedik. Beyaz Günler, 2018 için planlanan 45 dakikalık bir Ramazan projesi. Medine üzerinde Sehabe-i Kiram efendilerimizin hayatlarını anlatacak bu proje, IŞİD'in Müslümanlığı böyle afişe ettiği bir dönemde Müslümanlığın aydınlık yüzünü anlatacak'dedi.

11 ayın sultanı için Semerkand Tv'nin ilk projesi Ramazan Sokağı olduğunu belirten Dirhem Süleyman karakterini canlandıran oyuncu Metin Yıldırım,'Böyle bir projede yer almaktan çok büyük manevi mutluluk duyuyorum. Diğer arkadaşlarımızla birlikte çok güzel bir iş çıkarttığımıza inanıyorum. Bunun olumlu geri dönüşünü de izleyicilerimizden alıyoruz. Bu akşam bu iftarda da ekip olarak birlikte orucumuzu açarak manevi hazzımızı en üst seviyeye ulaştıracağız" diye konuştu.

Hamal Hasan karakterini canlandıran oyuncu Eren Sakcı, 1890'lı yıllarda Osmanlı'da bir mahallede geçen olayları anlatan bir Ramazan Sokağı işinde olduğunu belirterek, set arkadaşlarımızla da böyle bir iftarda buluştuğumuz için mutluyum ve bunda emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Dizideki rolünü anlatan ve Çarşı Ağası karakterini canlandıran oyuncu Hasan Niyaz Sütçü, "Bütün çarşıyı kontrol eden bir ağamız var. Çarşıda bir sıkıntı olduğu zaman çarşıya bir sıkıntı musibet olduğu zaman çarşıyı koruyup kollayan bir karakter. Biz 3 aydır bu diziyi çekiyoruz ve akşamları iftarı hep atıştırmalıklarla geçiştirdik. Arkadaşlarımızla zaten ev ahalisinden daha çok görüşüyoruz. Böyle mübarek bir günde burada buluşmak işin sadece sette olmadığını set dışında da bir şeyler yapabileceğimizi bize hatırlatıyor" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber