Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ramazan 2015 14 Temmuz 2015 - 05:03 Yorum: 0

Ramazan'da okunacak dualar nelerdir?

Ramazan ayında okunabilecek dualar, müminlerin oruç ibadetini tamamlamaları için önemli bir aşamadır. Ramazanda dua ederken iftar duası, sahur duası ve diğer duaları okumak oldukça önemlidir. Peki, ramazanda uyulması gereken kurallar nelerdir?

Ramazan'da okunacak dualar nelerdir?

RADİKAL - Ramazan orucu ibadetinin tamamlanabilmesi için, oruç tutma konusunda uyulması gereken bazı kurallar vardır. Bu kurallara uyulması, iftar duası ve sahur duasının edilmesi, ibadeti pekiştirir. İşte mübarek ramazan ayı içinde dikkat edilmesi gereken kurallar ve okunması gereken dualar…

Ramazanda Okunacak Dualar:

Vakitlerine göre okunması gereken dualar şu şekildedir:

     -Sahur duası

Kaynaklara göre Hz Muhammed sahur vaktinde şu duayı okurdu:

“Ey bu gecenin ve biraz sonra olacak sahurun Rabbi olan Allah’ımız… Bizi iftarlara ulaştırırken günahlarımızdan arınmış olarak orucumuzu açmayı nasip eyle…”

      -İftar duası

“Allah'ım! Senin için oruç tuttum, sana inandım, sana dayandım, senin verdiğin rızkla orucumu açtım. Yarının orucuna da niyet ettim, benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla.''

 

Ramazan’da okunabilecek diğer güzel dualar

“Allah'ım! Bu günde oruç tutup ibadete durmam için bana yardımcı ol; bu günün sürçme ve günahlarından beni uzaklaştır; bu günde sürekli olarak seni zikretmeği bana nasip eyle; tevfikinle ey yolunu şaşanları hidayet eden!”

“Allah'ım! Bu günde bana huşu ehlinin itaatini nasip eyle; mütevazı insanlar gibi dönüş yapıp tövbe etmemle göğsümü genişlet; imanınla, ey korkanların imanı ve güveni!”

“Allah'ım! Bu günde beni hoşnutluğuna götürecek bir kılavuz kıl bana; bu gün Şeytan'ı bana ulaştıracak hiçbir yol bırakma; benim yerleşeceğim ve rahat edeceğim yeri cennet kıl; ey arayanların hacetlerini yerine getiren -Rabbim-!”

Ramazan ayından dikkat edilmesi gereken konular:

-          Orucu niyet ederek başlatmak şarttır ancak niyeti konuşarak getirmek şart değildir, sünnettir. Gece sahura kalkmak da niyet yerine geçer.

-          Ramazan orucuna akşamdan itibaren ertesi günün imsak vaktine kadar niyet edilebilir. Sahura kalkmadan da niyet ettiğiniz takdirde ertesi günü orucunuzu tutabilirsiniz. Ancak İslam âlimleri sahura kalkılarak niyet edilmesini öneriyor.

-          Gece ettiğiniz niyetten vazgeçmek isterseniz imsak vaktine kadar vazgeçmelisiniz.

-          Ramazan orucu için her gün ayrı niyet edilmelidir. Çünkü araya geceler girdiği için her günün orucu, ayrı bir ibadet sayılmaktadır.

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber