Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 26 Haziran 2016 - 16:13 Yorum: 0

Ramazan’ın Son Konseri Hor Stambol’dan

Serdivan Belediyesi tarafından düzenlenen konserde Hor Stambol grubu konser verdi.

Ramazan’ın Son Konseri Hor Stambol’dan

Serdivan Belediyesi tarafından düzenlenen konserde Hor Stambol grubu konser verdi.

Novi Pazar bölgesinden gelen ilahi grubu Hor Stambol, Serdivan Belediyesi'nin düzenlediği geleneksel Ramazan etkinliklerinde sevenleriyle buluştu. Sahneye Türk Bayrağı eşliğinde çıkan 12 kişilik ilahi grubu, konser alanını dolduran vatandaşları Türkçe ve Boşnakça selamladı. Hor Stambol ilahi topluluğu adına konuşan grubun sözcüsü Cevad Zeyneloviç, Hor Stambol olarak Boşnak kültürü ve geleneğini dünyanın her yerine taşımaya çalıştıklarını belirterek, "Değerli kardeşlerimiz bu sene de mübarek Ramazan ayında Allah'ın izniyle yine sizlerle birlikteyiz. Burada anavatanımızda, annemizin kucağında gibiyiz. Bizi misafir ettiğiniz için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ramazan-ı şerifiniz mübarek olsun. Siz bizim kardeşlerimizsiniz. Allah sizlere hep iyilik ve güzellikler nasip etsin" dedi.

Yaklaşık iki saat süren konserde Boşnakça, Arapça ve Türkçe ilahileri solo ve koro halinde söyleyen Hor Stambol grubunun Türkçe olarak seslendirdiği "Çanakkale" türküsü ise konser alanını dolduran vatandaşlardan büyük alkış aldı. Konser alanına gelen misafirlere Serdivan Belediyesi tarafından her hafta sonu olduğu gibi yine pamuk şeker, Osmanlı şerbeti ve allı güllü ikram edildi. Büyükler şerbet ile ağızlarını tatlandırırken küçükler allı güllü ve pamuk şekeri alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Konser sonunda ilahi grubuna günün anısına Serdivan Belediyesi tarafından çiçek takdim edilirken Hor Stambol ilahi topluluğu da alandakilere Türkçe olarak teşekkür etti.

Ramazan’ın Son Konseri Hor Stambol’dan

Ramazan’ın Son Konseri Hor Stambol’dan

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber