Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 22 Kasım 2017 - 13:03 Yorum: 0

Randevulu söküm uygulaması ile imece kültürü gelişiyor

Kayseri Şeker tarafından başlatılan randevulu söküm uygulaması, çiftçilerin ürünlerinin değerini bulmasına katkısı, sözleşmeli tarım alanının...

Randevulu söküm uygulaması ile imece kültürü gelişiyor

Kayseri Şeker tarafından başlatılan randevulu söküm uygulaması, çiftçilerin ürünlerinin değerini bulmasına katkısı, sözleşmeli tarım alanının her geçen gün genişletilmesi yanında öncelikle kırsal yerleşim alanlarında toplu iş yapma bilincini ve dayanışmayı sağlayan, sosyal sürdürülebilirliğin bir parçası olan imece kültürüne de katkı sağlıyor.

Pancar ekicileri, Kayseri Şeker tarafından 2017-2018 kampanya döneminde uygulanmaya başlanan randevulu söküm ve tesellüm uygulamasına göre, hangi bölgede, hangi köyde hangi çiftçinin, hangi gün pancar söküp ne kadar teslim edeceğinin önceden kendilerine bildirilmesinden dolayı, pancar söküm sırası kendilerine gelinceye kadar komşularının pancar sökümü ve nakliye işlerine yardım ettiklerini söyledi. Çiftçiler, randevulu söküm sonucunda kendiliğinden oluşan imece sisteminin uygulanmasında katkıda bulunan Kayseri Şeker yönetimine teşekkür etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber