Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 21 Eylül 2017 - 13:43 Yorum: 0

Rasim Ozan Kütahyalı beraat etti

Eski Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e hakaret ettiği ve iftira attığı iddiasıyla yargılanan Rasim Ozan Kütahyalı, "Benim Fatih Terim'in FETÖ'cü...

Rasim Ozan Kütahyalı beraat etti

Eski Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e hakaret ettiği ve iftira attığı iddiasıyla yargılanan Rasim Ozan Kütahyalı, "Benim Fatih Terim'in FETÖ'cü olduğuna dair herhangi bir iddiam yoktur. Ben bunun aksine şahitlik edebilirim" dedi. Mahkeme, suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle Kütahyalı'nın beraatine hükmetti.

Eski Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e karşı "iftira" ve "hakaret" suçlarını işlediği iddiasıyla hakkında dava açılan Rasim Ozan Kütahyalı hakim karşısına çıktı. İstanbul 2'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, geçtiğimiz celse hakkında zorla getirme kararı çıkarılan gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı avukatıyla birlikte katıldı. Şikayetçi Fatih Terim'i ise avukatı Rezan Epözdemir temsil etti.

Aylık gelirinin 20 bin TL olduğunu kaydeden sanık Kütahyalı, ifadesinde dava konusu köşe yazısında Fatih Terim'e hakaret etmediğini söyledi. Yazıda sadece sorular olduğunu belirten Kütahyalı, "Bu sorular hem Fatih Terim'e hem de Türkiye Futbol Federasyonunadır. Yazıda adı geçen İsmail Demiriz 2015 sonuna kadar TFF'de çalışmaya devam etti. Demiriz şu an FETÖ'den tutuklu. Kendisi gazetelerde Terim'in yardımcısı olarak gözüküyordu. Bunların hiçbiri tekzip edilmedi. Buna dayanarak yazdım. Terim'e karşı hiçbir husumetim yoktur. Hatta yazın Selahattin Aydoğdu ile yaşadığı konuyu bütün köşe yazarları kaleme aldı. Zaten kötü bir olaydı, husumet varmış gibi anlaşılmasın diye yazmadım" dedi.

İsmail Demiriz'in iş akdinin Fatih Terim'in işe başlamasından sonra feshedilmediğini belirten Kütahyalı, "İsmail Demiriz Ekim 2014'de taltif edilmiş. Ekim 2015'de görevine son verilmiş. Yani 17-25 Aralık darbe teşebbüsünden sonra da görevine devam etmiştir. Kaldı ki İsmail Demiriz'in FETÖ'cü olduğu bilinmektedir. Benim Fatih Terim'in FETÖ'cü olduğuna dair herhangi bir iddiam yoktur. Ben bunun aksine şahitlik edebilirim. Yazımda sadece İsmail Demiriz'in görevde kalmasını sorgulamıştım, beraatimi istiyorum" diye konuştu.

Davayı karara bağlayan mahkeme, suçun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle sanık Kütahyalı'nın beraatine hükmetti.

Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı, Ağustos 2016'da "Türk Futbolu ve FETÖ" başlıklı bir yazı yazmıştı. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, bu yazıda kendisine "iftira" ve "hakaret" edildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu. Kütahyalı hakkında 6 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber