Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Güncel 28 Nisan 2016 - 17:33 Yorum: 0

Recai Kutan Parkı Ve Bostanbaşı Kanal Projesi Çalışmaları Sürüyor

Yeşilyurt Belediyesi, Barguzu Caddesi’nde yapımı devam eden Recai Kutan Parkı ve Sosyal Tesisleri il..

Recai Kutan Parkı Ve Bostanbaşı Kanal Projesi Çalışmaları Sürüyor

MALATYA (İHA) Yeşilyurt Belediyesi, Barguzu Caddesi’nde yapımı devam eden Recai Kutan Parkı ve Sosyal Tesisleri ile Bostanbaşı Kanal çalışmalarına devam ediyor.
Çok amaçlı yaşam alanlarıyla hem ilçenin geleceğine yatırım yapmak hem de ilçenin değerini artırmayı hedefleyen Yeşilyurt Belediyesi, bir vefa örneği sergileyerek, Barguzu Caddesi’nde yapımı devam eden yeni yaşam alanı ve sosyal tesise, Malatya eski milletvekillerinden, tanınmış siyaset adamı 20. Refah Partisi Dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Fazilet Partisi Genel Başkanlığı yapan Recai Kutan’ın adının verilmesini kararlaştırmıştı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 327 milyon lira yatırım bedelli 12 adet tesisin Osman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun da katılımıyla Abdullah Gül Parkı’ndaki temel atma törenine katılan Recai Kutan’a Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat tarafından park projesinin takdimi yapılmıştı. Sertifikanın teslim edildiği an yaşadığı mutluluğu Malatyalılarla paylaşan ünlü siyasetçi ve devlet adamı Recai Kutan,“ Muhterem kardeşlerim Yeşilyurt Belediye Başkanımız lütfettiler bir sertifika getirdiler. Barguzu’ya yakın olan bir bölgedeki parkın adını Recai Kutan Parkı diye tespit etmişler. Hakikaten layık olmadığım böylesine bir vefalı davranıştan dolayı kendilerine şükranlarımı arz ediyorum” şeklinde konuşmuştu.
Recai Kutan Parkı ve Sosyal Tesislerin yapım işini bizzat takip ederek incelemelerde bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Türkiye’ye ve Malatya’ya büyük hizmetlerde bulunan Fazilet Partisi eski Genel Başkanı, eski milletvekillerimizden Malatyalı Recai Kutan’ı unutturmamak ve gelecek nesillere aktarmak adına bu parka ismini verdiklerini kaydetti. Polat, “Ankara yolu üzerinde Barguzu Caddesi’nin hemen girişindeki 7 dönüm alan üzerine yapılacak yaşam alanında yürüyüş yolları, oturma grupları ve süs havuzları olacak. Yaşam alanı içinde yer alan bina kendi şirketlerimiz tarafından işletilip, cafe-restaurant olarak hizmet verecek. Horata kanalında sosyal tesislerin önünden, parkımızın da içinde geçecek olması ayrı bir güzelliğin ortaya çıkmasını sağlayacak. Vatandaşlarımız rahatlıkla buraya gelip, dinlenip, keyifli zamanlar geçirebilecekler” ifadelerini kullandı.
Bostanbaşı Kanal Projesi’nin ikinci etap çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, başkan yardımcıları ve mühendislerle birlikte Kanal Projesi’nin uygulandığı alanda incelemelerde bulundu. Polat, “4.3 kilometre uzunluğundaki Bostanbaşı Kanal Projesi, ilçemizin modern yaşam hayatına renklilik kazandıracak. Bostanbaşı Kanal Projesi’nin ilk etabını geçtiğimiz yıl tamamlamıştık. Üç ayrı etap halinde yapılacak çalışmalarla hizmete girecek olan projemizin bu yıl ikinci etabını tamamlayacağız. İlk etabın tamamlandığı yerden başlayarak 600 metrekarelik bölümde işlemler sürüyor. Projenin ön tarafındaki 200 metrekarelik alanda farklı bir uygulama yapacağız ve kanalı trapezden dikeye çevireceğiz. Kanalın üstünde bir metrekarelik yürüyüş alanı yapacağız. Aynı zamanda suyun belli aralıklarla şişirilmesini sağlamak içinde 20 farklı nokta çalışma yapılacak. Projenin kusursuz tamamlanması ve kaliteli bir görüntüyle hizmete girmesi içinde büyük gayret içindeyiz” diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber