Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 23 Kasım 2016 - 10:53 Yorum: 0

Recep Şanlı Yaşacan: "Türkiye’de spor turizmi üzeri tozlaşmış elmas"

Spor Turizmi Birliği Başkanı Recep Şamil Yaşacan, devre arası kamp süresinin uzatılma kararının geç alındığını belirterek, Türkiye'deki spor turizmini...

Recep Şanlı Yaşacan: 'Türkiye’de spor turizmi üzeri tozlaşmış elmas'

Spor Turizmi Birliği Başkanı Recep Şamil Yaşacan, devre arası kamp süresinin uzatılma kararının geç alındığını belirterek, Türkiye'deki spor turizmini üzeri tozlaşmış elmasa benzetti.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) ligin devre arasını bir hafta uzatmasını açıklamasının ardından Spor Turizmi Birliği Başkanı Recep Şamil Yaşacan, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

"Spor turizmi için geç alınmış bir karar"

Spor Turizmi Birliği Başkanı Recep Şamil Yaşacan, "Spor turizmi için geç alınmış bir karar. Bundan sonra böyle bir şey olduğu zaman Antalya ve Türkiye düşünülerek karar alınması gerekir. Tek değil çift yönlü düşünmek gerekiyor. Çünkü detaylı düşünmekte fayda var. Türk takımları Antalya'ya gelmeseydi yabancı takımlar geldiğinde maç yapacak takım bulamayacaklardı. Bu da bizim için sıkıntı olacaktı. Antalya dünyada olmayan bir bölge, aranıp da bulunamayan bir bölge ama bizim takımlarımız bunu değerlendiremiyor. Yabancı takımlar gelip Antalya'yı değerlendiriyor. Yabancılar bunun farkında ama bizim Türkiye Futbol Federasyonumuz(TFF) bunun farkında değil. Politikaları tabi, kendilerinin nasıl bir takvim programı yaptılar bilemiyoruz ama futbol takımlarına da zararları var. Spor turizmine yüzde 50 zararı vardı ama takımlara da yüzde 80 zararı var. Takımlar futbolcu alacak en basiti denemeden oyuncuyu maça alacak" dedi.

"Devre arasının uzatılması iyi bir karar"

Devre arasının uzatılmasının iyi bir karar olduğunu ifade eden Recep Şamil Yaşacan, "İyi bir karar TFF Başkanımıza ve bu işte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Biz olması gereken uyarıyı yaptık, bütün otelciler, turizmciler olarak çok uğraştık. Geç alınmış bir karar ama bundan sonra kendilerinden ricamız Antalya'mızı düşünerek lig arası süresi versinler, çalışanlarımız, insanlarımız var bunları da düşünsünler karar verirlerken" diye konuştu.

"Dünyanın her tarafında kar kış kıyamet ama Antalya'da güneş var"

Devre arasında kamp yapan takımların daha çok turnuvalara rağbet gösterdiğini ifade eden Antalya Spor Turizmi Birliği Başkanı Yaşacan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Turnuva takımlar için çok önemli. Turnuva demek global bir olay. Turnuvaları sen, ben, herhangi birinin yapacağı bir iş değil. Bunu yapacak olanlar var. Turnuva görevinde önemli olan sponsorlar. Önemli olan Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın genel bakışları önemli. Turnuva dediğimiz zaman faydalarına bakmak lazım. O kadar çok faydası var ki, Antalya'yı tanıtmak, Türkiye'yi tanıtmak. Ocak ayında düşünebiliyor musunuz Antalya'da turnuva olmuş büyük takımlar gelmiş, 4'lü bir turnuva olmuş ve turizmi direkt faydası olacak. Burada bir turnuva yapılıyor, Antalya günlük güneşlik. Dünyanın her tarafında kar kış kıyamet ama Antalya'da güneş var. Millet paltoyla filan geziyor. Turnuva oldu mu otellere ön rezervasyonlar yapılıyor. Rusya'da, Avrupa'da, her yerden erken rezervasyonlar geliyor. Bu durum Antalya'ya direkt etkisi olacak."

"Bunu sadece futbol turizmi olarak değerlendirmeyin"

Turnuvaları sadece futbol olarak değerlendirmemek gerektiğini dile getiren Yaşacan, "Bunu sadece futbol turizmi olarak değerlendirmeyin. Turizm Bakanlığı'nın Tanıtım Müşavirliğine ve bakanlığımıza sesleniyorum. Bu konuya eğilsinler ve baksınlar. Biz onlara brifing vermeye hazırız. Bu konunun ne kadar önemli olduğunu anlatmaya hazırız. Özellikle söylüyorum futbol turizmi olarak parmak basmalarını istiyorum. Bir golf turnuvası yapıldı. Dünya seyretti Antalya'yı. O kadar etkisi var ki çünkü gizli reklam yapıldı Antalya'yı tanıtırken. Dağlara taşlara Antalya'yı yazmak bir şey kazandırmıyor. Bu tarz turnuvalar olsun, en çok futbol diyoruz çünkü reytingi ve tanıtımı çok yüksek. Böyle bir turnuva olursa Türkiye'ye dönüşümü çok faydalı olacak turizm için" dedi.

"Alınan karar çok geç"

Lige verilen aranın kısa olmasından dolayı birçok ülkeden takımın gelmekten vazgeçtiğini söyleyen Başkan Yaşacan, "Alınan karar çok geç. Bütün takımlar organizasyonunu yaptı. Keşke TFF bunu önceden yapsaydılar. Biz hamlelerimizi kendilerine anlatarak bu yanlış karardan geri döndürdük. Türkiye'de 4 tane reytingleri yüksek büyük takımımız var. Onlarla bir turnuva yapılsa, Alman, Rus, Avrupa ülkeleriyle bir turnuva yapmış olsaydık ara kısa olmasaydı. Şimdi ara çok kısa organizasyon yapamıyoruz. Çünkü Türk takımları olmadığı zaman o turnuvanın tadı olmaz. Türk takımının olduğu bir turnuva yaptığımız zaman Türk turizmine büyük katkıları olurdu" ifadelerini kullandı.

"Diğer ülkeler takımları çekmek için milyonlar harcıyor"

Antalya'ya birçok ülkenin takımlarının geldiğini belirten Yaşacan, "Dünyanın her tarafından Antalya'ya takım geliyordu. Burası bir cevher. Çünkü uzaklıklar birbirine en fazla 30-45 dakika bölgeler. Dünyada böyle bir yer yok. İspanya'da bir maça gitmek için 2 saat yol gidiyorsunuz. Kıbrıs Rum Kesimi spor turizmi için ne yaptı. Bütün takımları oraya çekebilmek için her takım başına 15 bin Euro para verdi. Stadyumlarını da bedava kullanıma verdi turnuvalar için. Dubai sırf tanıtım için 1 milyon dolar veriyor. Bunları da sadece tanıtım için yapıyorlar" dedi.

"Türkiye'de spor turizminin üzeri tozlaşmış elmas"

Türkiye'de spor turizminin üzeri tozlanmış elmas olduğunu belirten Spor Turizmi Birliği Başkanı Recep Şamil Yaşacan, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Biz bu cevheri hiç ama hiç kullanamıyoruz. Türkiye'de spor turizmi üzeri tozlaşmış bir elmas. Sadece üzerinden tozu silmemiz gerekiyor. Sildiğimiz an gayet güzel olacak. Bize rakip olan ülkelerin Dubai, Kıbrıs Rum Kesimi, İspanya, Malta'nın arayıp da bulamadığı bir şeyi biz burada 15-20 yıl içinde yaptık ancak kullanamıyoruz. Bu durum çok acı veriyor."

Recep Şanlı Yaşacan: "Türkiye’de spor turizmi üzeri tozlaşmış elmas"

Recep Şanlı Yaşacan: "Türkiye’de spor turizmi üzeri tozlaşmış elmas"

Recep Şanlı Yaşacan: "Türkiye’de spor turizmi üzeri tozlaşmış elmas"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber