Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 30 Mart 2017 - 15:03 Yorum: 0

Referandum ile ilgili merak edilen sorular cevap buldu

AK Parti Bursa İl Başkanlığının organize ettiği "soru sor cevap bul" standında vatandaşlara anayasa referandumu hakkında bilgiler verildi.

Referandum ile ilgili merak edilen sorular cevap buldu

AK Parti Bursa İl Başkanlığının organize ettiği "soru sor cevap bul" standında vatandaşlara anayasa referandumu hakkında bilgiler verildi. Eski AK Parti Milletvekili Hayrettin Çakmak'ın soruları cevapladığı progaramda muhalefetin eleştirilerine de cevap verildi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği stantta en çok merek edilen sorular cevaplayan Hayrettin Çakmak, "Muhalefet, meclisin işlevsiz hale getirileceğini söylüyor. Bu gerçek dışı bir beyandır. Anayasa Referandumu sonrası Meclis mevcut işleviyle çalışmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

'Tek adamlık" eleştirileriyle ilgili gelen soruları da cevaplayan Çakmak, yeni anayasada sorumsuz olan Cumhurbaşkanlığına, yeni sorumlulukların verileceğini aktardı. Cumhurbaşkanın keyfi olarak meclisi fesih edemeyeceğinin altını çizen Çakmak şunları söyledi:

"TBMM 2/3 çoğunluk il seçimlerinin yenilenmesine karar verebilir. Yani, TBMM'nin seçimleri yenileme yetkisi vardır. Cumhurbaşkanı seçimlerin yenilenmesine karar verir ise, sadece meclis değil, kendisinin de yenilenmesine karar vermiş sayılacaktır. Hâlbuki mevcut anayasada kendisinin de yenilenmesi kısmı yoktur. Bu kimin lehinedir. Elbette ki, cumhurbaşkanının aleyhinedir. Buna rağmen, bu madde kabul edilmiştir. Cumhurbaşkanına en fazla iki dönem seçilme ve toplam 10 yıl seçilme imkânı tanınmıştır. Başbakanlık halbuki süresizdir. Bu nasıl tek adamlık?"

Seçmenlere kısa bir toplu konuşma da yapan Çakmak, hukuk devleti vurgusu yaptı. Çakmak, "Ne tek adamlık vardır, ne de kanunsuzluk ve keyfilik. Sadece, çift başlılık önlenmekte ve tartışmalı konulara açıklık getirilmektedir. Ayrıca, sorumsuzluk ortadan kaldırılmakta ve hukuk devleti ilkesi güçlendirilmektedir" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber